Een coachgesprek van 20 minuten. Werkt dat? Voor mijn klanten met chronische pijn of een chronische aandoening zeker! Coachgesprekken van 1,5 uur doe ik sowieso al niet. De standaard is 1 uur, en daar maak ik afhankelijk van de situatie uitzonderingen op.
Laag energieniveau
Obstakels voor herstel
Want helemaal niet meer coachen is niet effectiever. Als we moeten wachten tot haar lichaam vanzelf weer terug op het oude niveau is, kunnen we wel eens heel lang moeten wachten. Je mentale processen kunnen er namelijk voor zorgen dat je onbedoeld contraproductief bezig bent met je herstel. Veel te hard willen gaan bijvoorbeeld of geen nee durven zeggen.
In mijn ‘Acceptatie van Long COVID‘ coachprogramma werk ik met 6 uur coachen, en dat kun je helemaal invullen naar eigen wens. Gesprekken van 20 minuten kunnen daar dus zeker in.
Interessante blogs om verder te lezen
- Pijncoaching als tool voor verzuimpreventie
- De kracht van het delen, terugblik training Acceptatie
- Dankbaar voor je pijn
- Mindfulness in de praktijk
- Word je lichaamsbewustzijn bij pijn juist kleiner of groter?
- Tips voor overprikkeling bij chronische pijn
- Overbelasting: Zwanger met een kind op je arm en een loopfiets op je nek
- Hoop op minder pijn
- Wat is pijncoaching precies?
Zo ook bij Silvia, die al maanden worstelt met haar Long COVID. Met haar heb ik de afspraak dat we gesprekken van 45 minuten voeren, omdat daarna haar energie echt op is. Maar helaas heeft ze na 3 gesprekken een terugval in haar herstel. Haar energieniveau is zo laag dat we teruggaan naar 20 minuten per gesprek.
In die 20 minuten doen we geen diepgaande coachoefeningen, maar neem ik meer de zorgende rol op me. We kijken goed naar energieverdeling en grenzen (herkennen en communiceren). We vieren kleine successen en formuleren haalbare acties. Alles met als doel om haar weer een positieve impuls voor haar herstel te geven.