Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Al die redenen om geen Pilates te gaan doen

In je hoofd zou je zo veel redenen kunnen verzinnen om geen Pilates te gaan doen. “Het is veel te moeilijk”, “Ik ben helemaal niet lenig”, “Straks lig ik voor schut” en wat er ook soms opkomt in onze rare gedachtengangen. Helaas worden zulke gedachtes nog wel eens bevestigd door slechte ervaringen met een Pilatesles. In de sportschool zijn de groepen zo groot dat de docenten niet aan corrigeren toekomen en geen aandacht hebben voor jouw specifieke situatie. Ook moet je in zulke groepen gewoon in het (hoge) tempo mee, want er is geen tijd om de Pilatestermen uit te leggen. Laat staan dat er tijd is om je op de juiste manier te laten voelen hoe je bepaalde spieren activeert.

Redenen om geen Pilates te doen

Afhaken

Met als resultaat dat mensen afhaken en een andere vorm van beweging kiezen. Het gebeurde mij ook. Meer dan 10 jaar geleden was ik lid van een sportschool en volgde ik uit nieuwsgierigheid een Pilatesles van het rooster. Ik kon totaal niet meekomen en lag maar wat aan te klooien, terwijl ik steeds gefrustreerder werd. De docent had dit helemaal niet in de gaten, en draaide gewoon haar programma verder af. Je begrijpt dat ik in die les niet meer ben teruggekomen.

Wat aandacht kan doen

Dezelfde ervaringen hoor ik terug uit de groep enthousiaste dames die een Introductiecursus Pilates bij me hebben gevolgd in Park 16hoven. Het is voor hen een verademing dat er alle tijd is om iedereen stap voor stap wegwijs te maken in de wondere wereld van Pilates. Omdat we met een kleine groep werken (in deze cursus doen 7 mensen mee) heb ik ook tijd om iedereen persoonlijke tips te geven. Ik loop rond en corrigeer waar nodig. Soms met een kleine aanwijzing, een andere keer door mijn hand ergens te leggen waar het accent van de oefening ligt, en weer een andere keer door iemand net een iets makkelijkere of uitdagendere versie van de oefening te geven omdat haar lichaam daarom vraagt.

Korte termijn voordelen van Pilates

Het resultaat? De deelnemers hebben zeker niet het gevoel dat het te moeilijk is, liggen al helemaal niet voor schut, en boeken vooruitgang in hun eigen tempo. In de korte cursus van 5 lessen kan iedereen verbetering bewerkstelligen. Het juiste gebruik van je spieren heeft ook op korte termijn voordelen. Alleen al het lichaamsbewustzijn dat we verbeteren is een openbaring voor velen.

Wil je ook meedoen?

Op dit moment staan geen introductiecursussen op het programma. Je kunt je wel opgeven voor een proefles Personal Pilates, dan kunnen we helemaal de diepte in samen.

Interessante blogs om verder te lezen:

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: