Opstelling Levend verlies: een pad naar heling en groei

Ontdek innerlijke rust en kracht in tijden van levend verlies

Ben je geconfronteerd met een aangrijpende situatie zoals ziekte, chronische pijn of andere uitdagingen die je dagelijks leven beïnvloeden? Voel je je soms overweldigd door het voortdurende verlies van wat je ooit als vanzelfsprekend beschouwde?

Mijn eigen ervaringen met chronische pijn hebben me laten zien wat het betekent om te verliezen: mijn beroep, toekomstbeeld, zelfbeeld als moeder en partner, en eindeloze mogelijkheden. Maar te midden van deze uitdagingen heb ik ook ongelooflijk veel gewonnen. Het is deze complexe balans tussen verlies en winst die ik met jou wil verkennen en onthullen in onze reis door systemische coaching. Benieuwd hoe we samen jouw kracht kunnen ontdekken te midden van jouw levend verlies? Lees verder.

familieopstelling verbinding

Wat is levend verlies?

Levend verlies verwijst naar het aanhoudende en voortdurende proces van verlies en aanpassing dat optreedt wanneer iemand geconfronteerd wordt met een aandoening, ziekte, chronische pijn of een andere langdurige uitdaging. Het is een proces van voortdurend afscheid nemen van het leven dat je ooit kende, en tegelijkertijd leren leven met de nieuwe realiteit.

Hoe kan systemisch werk helpen bij levend verlies?

Als ervaren systemisch coach richt ik me op het verkennen van jouw levend verlies binnen de context van je familie en bredere sociale systemen. Ik geloof dat je relaties en interacties met anderen een cruciale rol spelen in hoe je levend verlies ervaart en hoe je ermee omgaat.

Met behulp van systemische oefeningen en opstellingen breng ik verborgen dynamieken en patronen aan het licht die van invloed kunnen zijn op jouw levend-verlieservaring. Door deze bewustwording te vergroten, kun je nieuwe perspectieven ontwikkelen, blokkades doorbreken en jezelf toestaan om te helen.

Gezondheidsopstellingen

Mijn aanpak

  • Persoonlijke Begeleiding: Ik bied een veilige en ondersteunende omgeving waarin je je verhaal kunt delen en je gevoelens kunt uiten. Als ervaringsdeskundige heb ik aan een half woord genoeg om te begrijpen wat je bedoelt. Ik luister naar je met compassie en begrip.
  • Systemische oefeningen: Ik gebruik diverse systemische oefeningen om de verborgen dynamieken in jouw familie- of sociale systeem bloot te leggen. Dit helpt om dieper inzicht te krijgen in de impact van levend verlies op jou en je omgeving.
  • Opstellingen: Met behulp van opstellingen visualiseren we jouw situatie en interne processen. Dit helpt je om te zien hoe verschillende elementen met elkaar verbonden zijn en welke stappen je kunt nemen om meer balans en harmonie te creëren.
  • Integratie en Groei: Ik ondersteun je bij het integreren van inzichten en bevindingen in je dagelijks leven. Mijn doel is om jou te helpen groeien, veerkracht op te bouwen en jouw levend verlies te transformeren tot een bron van innerlijke kracht.

Familieopstelling ziekte pijn

Neem de eerste stap naar heling

Je hoeft dit proces niet alleen te doorlopen. Samen kunnen we werken aan het verkennen van jouw levend verlies, het begrijpen van de verborgen dynamieken en het vinden van manieren om te helen en te groeien.

Neem vandaag nog contact op en start je reis naar innerlijke rust en kracht te midden van levend verlies. Geef je op via onderstaand formulier en dan plannen we samen jouw opstelling in. Of neem contact op met Tessa via 06 – 4324 8043

“Tijdens het systemische gesprek met Tessa heb ik kunnen voelen dat mijn vader weer heel is geworden. Mijn grootvader is op zijn vierde van zijn moeder afgenomen en in een internaat jarenlang seksueel misbruikt. De zelfhaat en bitterheid stroomde als dikke modder in zijn bloed en later door in de aderen van mijn vader. Voor mij voelbaar als een altijd dolen in die modderstroom en daarin afgezonderd zijn. 
 
Als ik in de opstelling met Tessa mijn vader zijn zwaarte teruggeef en mijn vader zich omdraaiend het weer teruggeeft aan zijn vader: gebeurt het wonder. Het voelt alsof een lang afgescheiden deel weer thuiskomt bij hem. Dat mijn vader mag leven in het eenzijn met zijn vrouwelijke stuk. Hierdoor voel ik zijn erkenning dat ik mijn eigen pad volg. En als ik hem ’s avonds bezoek, geeft mijn vader mij voor het eerst ooit, een warme omhelzing.”
 

“Ik was niet de meest eenvoudige coachee, omdat ik net een goochelaar leek die elke keer weer een nieuw konijn uit de hoed trok. Maar we kwamen altijd op een punt waarop ik mooie inzichten kreeg.

Ik vind Tessa een fijn persoon om mee samen te werken, omdat het voelt alsof je er als cliënt niet alleen voor staat. Ze denkt met je mee en durft te proberen. Werkt het niet dan kiezen we een andere invalshoek. Daarbij durft ze ook kwetsbaar te zijn en dat was voor mij heel waardevol.”

 

mirjam ervaring systemische coaching
Mirjam

“Tessa geeft mij de ruimte en beweegt met me mee. Ze laat me zelf bepalen wanneer en hoe ik toe ben aan een bepaalde keuze voor een oefening. Deze keuzevrijheid zorgt dat de oefening en uitkomst voelt als van mij. Hiermee is de uitkomst effectiever.

Tessa begeleidt heel prettig tijdens de gesprekken. Ze heeft aandacht voor de analytische kant en begeleidt mij met gemak naar mijn gevoel en wat er nog onder zit. Het resultaat van de gesprekken met Tessa is dat ik andere keuzes maak en daar ben ik blij mee. En ik ben me ook gaan realiseren dat ik nog een aantal zaken af te pellen heb, waar ik mee aan de slag ga. Tessa heeft een natuurtalent voor systemische coaching!”