Systemisch coach

Loop je steeds tegen dezelfde problemen aan in het omgaan met je chronische klachten? Heb je al van alles geprobeerd, maar ben je voor je gevoel tegen de stroom in aan het peddelen? Misschien kan een systemisch coachgesprek je verder helpen. Daarin gaan we op zoek naar onderliggende dynamieken of krachtenvelden die je mindset en gedrag (onbewust) bepalen.

“Tessa heeft een natuurtalent voor systemisch coachen” – Mirjam

Ga je bijvoorbeeld steeds over je grenzen heen, en lukt het niet dit te veranderen? Het kan zijn dat je met een onzichtbare lijn verbonden bent met je familiesysteem. 

systemisch coach poppetjes

Systemisch coachgesprek

In een 1-op-1 systemisch coachgesprek gaan we op zoek naar wat er in de onderstroom gebeurt, en hoe die onzichtbare lijn eruit ziet. Ik gebruik hierbij systemische gesprekstechnieken en opstellingen (tafelopstellingen of vloerankers). In 1 of meerdere gesprekken krijg je inzichten en kun je patronen eindelijk doorbreken. Om vervolgens een betekenisvol leven te kunnen leven. Dus stop met vechten en ga met de stroom mee!  

“Tessa confronteert je met een grote liefdevolle glimlach met wat er aan te kijken is.” – Liesbeth

Kosten

Tessa is gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen rondom tegenslag, zoals pijn of ziekte. Ik bied een pakket van 2 gesprekken. Dit bestaat uit 1 gesprek van 1,5 uur (intake en opstelling). En na een paar weken nog een tweede gesprek en opstelling van 1 uur. Kosten 249 euro.

De gesprekken vinden plaats in mijn coachpraktijk in Vlaardingen (regio Rotterdam), of via videobellen

“De balans tussen nuchtere voeten in de klei en de magische werking van een opstelling typeerde het traject.” – Marielle

Familieopstellingen

Wil je je vraagstuk bekijken met hulp van een groep representanten? Hiervoor organiseer ik familieopstellingen in Voorburg en Schiedam.

“Door de systemische coaching voel ik nu mijn vaders erkenning dat ik mijn eigen pad volg” – Ardy

Systemisch coachen als paraplu

In mijn ontwikkeling als coach heb ik het systemisch coachen als de perfecte methode gevonden als paraplu voor al mijn coachvormen. Ik kan je helpen als pijncoach, lichaamsgericht coach, business coach, wandelcoach, loopbaancoach en life coach. Al deze vraagstukken bekijk ik met mijn systemische bril. 

“Systemisch werk is als Marie Kondo op energetisch niveau. Een opstelling ruimt heerlijk op in je familiesysteem” – Jessica

Sterker door de storm

Opstellingen en coaching voor het omgaan met chronische klachten of tegenslag
“Tijdens het systemische gesprek met Tessa heb ik kunnen voelen dat mijn vader weer heel is geworden. Mijn grootvader is op zijn vierde van zijn moeder afgenomen en in een internaat jarenlang seksueel misbruikt. De zelfhaat en bitterheid stroomde als dikke modder in zijn bloed en later door in de aderen van mijn vader. Voor mij voelbaar als een altijd dolen in die modderstroom en daarin afgezonderd zijn. 
 
Als ik in de opstelling met Tessa mijn vader zijn zwaarte teruggeef en mijn vader zich omdraaiend het weer teruggeeft aan zijn vader: gebeurt het wonder. Het voelt alsof een lang afgescheiden deel weer thuiskomt bij hem. Dat mijn vader mag leven in het eenzijn met zijn vrouwelijke stuk. Hierdoor voel ik zijn erkenning dat ik mijn eigen pad volg. En als ik hem ’s avonds bezoek, geeft mijn vader mij voor het eerst ooit, een warme omhelzing.”
 
liesbeth ervaring systemische coaching
Liesbeth

“Als systemisch coach heeft Tessa een hele warme en welkome uitstraling. Ze geeft je het gevoel dat niks te gek is. Vervolgens aarzelt ze niet je met een grote liefdevolle glimlach, te confronteren met wat er aan te kijken is. En dat kun je alleen maar zelf doen. Heel erg fijn dat Tessa juist dan het proces zo liefdevol en kundig begeleid, zodat je je daaraan kunt overgeven.

 
Samen nieuwsgierig zijn naar wat er zich laat zien terwijl de regie bij haar in goede handen is. De inzichten waar ze mij zo naartoe leiddde, heb ik niet alleen maar begrepen met mijn hoofd maar van top tot teen ervaren. En een ervaring, kun je nooit meer ‘deleten’, die gaat mee!”

 

mirjam ervaring systemische coaching
Mirjam

“Tessa geeft mij de ruimte en beweegt met me mee. Ze laat me zelf bepalen wanneer en hoe ik toe ben aan een bepaalde keuze voor een oefening. Deze keuzevrijheid zorgt dat de oefening en uitkomst voelt als van mij. Hiermee is de uitkomst effectiever.

Tessa begeleidt heel prettig tijdens de gesprekken. Ze heeft aandacht voor de analytische kant en begeleidt mij met gemak naar mijn gevoel en wat er nog onder zit. Het resultaat van de gesprekken met Tessa is dat ik andere keuzes maak en daar ben ik blij mee. En ik ben me ook gaan realiseren dat ik nog een aantal zaken af te pellen heb, waar ik mee aan de slag ga. Tessa heeft een natuurtalent voor systemische coaching!”