Life coach

Laagdrempelig, persoonlijk, flexibel en met een goed inlevingsvermogen. Zo omschrijven mijn coachees mij. Ik ben oplossingsgericht en dring razendsnel door tot de kern. Samen krijgen we jouw exacte hulpvraag naar boven en werken we toe naar het behalen van jouw doel.

“Tessa is supersympathiek, welbespraakt, inlevend en open. En dringt razendsnel door tot de kern van je zaak” Peter

Wat ik heel vaak lees in de evaluaties van mijn coachtrajecten, is dat mensen veel al wisten, maar toch mij nodig hadden om het naar boven te krijgen. En zo is het ook. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen. Ik help je om bij jezelf van binnen te kijken, wat je precies wilt en wat je daarvoor nodig hebt. Door goed te luisteren, te prikken en door te vragen komt die kennis naar boven. Als een coachee het dan vervolgens hardop uitspreekt voelt hij of zij al heel goed dat dat de juiste weg is. Daarnaast doen we regelmatig oefeningen die echt voor een doorbraak kunnen zorgen.

Life coaching mindful motion

Wie ben ik?

Vanuit mijn eigen ervaringen met chronische pijn is mijn missie ontstaan om mensen met pijn te helpen. Maar tijdens de brede coachopleiding die ik volgde merkte ik dat ik een heel breed spectrum aan vraagstukken interessant vindt. Daarom richt ik me naast pijncoaching ook op life coaching en loopbaancoaching. 

nobco logoNONONS Erkend Coach

Ik heb de Coach Intensive opleiding afgerond bij NONONS. Deze opleiding heeft het Europese kwaliteitskeurmerk EQA op practitionerniveau. En heb ik de opleiding Systemisch coach afgerond. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches, de NOBCO. Ik blijf mezelf continu ontwikkelen door middel van intervisie, supervisie en bijscholingen.

Coachdoelen

Een aantal voorbeelden van coachdoelen die coachees hebben geformuleerd in mijn praktijk:  

  • Ik blijf rustig en energiek ondanks uitdagende werksituaties (zoals collega’s die andere normen hebben dan ik, of een incident waardoor het anders loopt)
  • Ik ben gefocust op wat ik kan en wil doen. Heb daar structuur in aangebracht, en daardoor is het een vruchtbare basis voor inkomsten de komende jaren.
  • Ik communiceer duidelijk naar anderen en geef daarbij helder mijn grenzen aan.
  • Ik sta weer energiek in het leven. 
  • Ik wil meer rust inbouwen in mijn dagelijkse leven.

Ook kan ik je helpen als je op een andere manier door een crisis of verandering in je leven gaat. 

genieten life coach

Praktisch

Een life coachingstraject bestaat gemiddeld uit 4 sessies. De intake is gratis. Het tarief voor 4 sessies is 399 euro inclusief BTW.

Mijn life coaching wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars. Je kunt informeren bij je werkgever, of hij de kosten wil vergoeden. Ook de bedrijfsarts of het UWV (in het geval van een uitkering) zijn in sommige gevallen bereid om financiële middelen voor herstel en reïntegratie beschikbaar te stellen. 

Locatie

De coaching vindt plaats in mijn eigen praktijk in Vlaardingen (regio Rotterdam), wandelend in de Broekpolder of via videobellen. 

Aanmelden life coaching 

Wil je in het gratis intakegesprek samen met mij kijken wat ik voor je kan betekenen? Meld je dan nu aan

Interessante blogs om te lezen:

Maak nu een afspraak!

Voor een gratis intakegesprek.
Ervaringen


Tessa heeft me geholpen om meer focus aan te brengen, en een richting te kiezen. Het ‘huiswerk’ dat ik kreeg en de afspraken die we samen maakten, waren een uitstekende stok achter de deur. Ik heb die dingen uiteindelijk toch gedaan, al had ik er niet altijd zin in.

Het traject met Tessa was erg prettig. Ze luistert goed, heeft me uitgebreid laten vertellen, maar keert wel steeds terug op het vooraf afgesproken pad. Een fijne coach die zich voldoende kan inleven in haar coachees, maar ook streng is wanneer het nodig is.

Tessa is supersympatiek, welbespraakt, inlevend en open. En dringt razendsnel door tot de kern van je zaak en komt precies op het juiste moment met de juiste oefening op de proppen. Op een manier alsof die alleen voor jou op maat is gemaakt.

Ik ging dit traject in om als coachee eigenlijk Tessa te helpen met haar opleiding tot coach. Onbetaalbaar hoeveel ze mij heeft geholpen.

De gesprekken met Tessa waren heel fijn en verhelderend. Ze heeft zich echt ingezet om mijn hulpvraag goed boven tafel te krijgen. Ik kan soms nog wel eens afdwalen met mijn verhalen, maar Tessa hield de hele tijd de focus.

Tessa was als coach heel laagdrempelig en ze heeft een goed inlevingsvermogen. Ze zette zich heel erg in om mij te helpen om mijn doel te bereiken. De oefeningen die ze me aanreikte hebben me echt aan het denken gezet. 

Zo was de Voice Dialogue oefening die we deden heel effectief. Die oefening heeft me inzicht gegeven in de verschillende kanten van mezelf, en hoe ik die bewust kan inzetten.

Bij coaching ligt duidelijk Tessa’s talent. Ze is duidelijk, vriendelijk en warm. Menselijk en houdt tegelijk goed de regie over het verloop van het gesprek. Ze voelt goed aan waar de knelpunten liggen.

Ik heb veel aan dit gesprek gehad en aan de tools die zij mij aangereikt heeft. Ik ga deze methodiek zeker bij meer dilemma’s toepassen. Tessa is echt een topper! Dus heb je behoefte aan een coach? Dan kan ik Tessa van harte aanbevelen.

ervaring quote mindful motion
Mirjam

Mirjam deed met mij een los coachingsgesprek. Zij had een duidelijke coachvraag, waar we in 1 sessie helemaal op hebben ingezoomd. Mirjam gaf aan dat zij zich altijd heel verantwoordelijk voelt. Met alle verschillende petten die ze op heeft, is er altijd wel iets dat ‘moet’. Voor ontspanning is weinig ruimte. In de OVK-oefening zijn we hier helemaal in gedoken.

Mirjam zegt hierover: “Tijdens het coaching gesprek was ik geneigd steeds af te dwalen, Tessa bracht mij steevast terug naar het punt waar we moesten zijn. Ook gaf zij mij wat ideeën mee. Ik vond het heel fijn om geïnspireerd te worden door iemand met een frisse blik en zonder oordeel. Dank Tessa!”