jessica review familieopstelling
Jessica

“De familieopstelling, begeleid door Tessa en Liesbeth, was een warme en veilige ervaring waar ik veel ruimte voelde om mijn leervraag te onderzoeken. Het doen van zo’n onderzoek heeft mij een diep begrip gegeven over mijn handelen in het hier en nu.

Na de sessie ervaarde ik een soort opgeruimd gevoel. Alsof er ‘iets’ was verschoven in mijn systeem. En het inzicht helpt te begrijpen wat ik doe in sommige situaties, waardoor ik een keuze ervaar om iets anders in mijn handelen uit te proberen. Veel dank voor de mensen die mijn casus representeerden, ik voelde me gedragen.”

“Voor mij was het de eerste keer om als vragensteller in een familieopstelling te staan. Ik wilde de relatie met mijn vader onderzoeken en dat vond ik spannend.
 
Door de liefdevolle benadering van zowel Tessa als Liesbeth voelde ik mij op erg mijn gemak. Er ontstond een mooi veld waarin alles er mocht zijn.
 
Een waardevolle sessie waarin ik nieuwe inzichten heb gekregen dankzij doortastendheid en compassie. Dank jullie wel dames!”
 
“Tessa is warm en intelligent, intuïtief sterk en compassievol. Ze stelt de juiste vragen, en de inzichten uit mijn familieopstelling, die ze heel vakkundig begeleidde, gaven mij waardevolle inzichten, waar ik nu, maanden later, nog steeds heel gelukkig mee ben.”
 

“Ik had nog nooit eerder een familieopstelling meegemaakt. Maar het leek me leuk om een keer te ervaren hoe het zou zijn om te representeren. Van tevoren twijfelde of ik het wel kon. Zou ik intuïtief voelen wat nodig is om te zeggen?

Tijdens de opstelling merkte ik op dat het eigenlijk natuurlijk was om als representant de dingen te doen, te zeggen en te voelen wat op dat moment nodig is.
Blijkbaar sta ik best goed in contact met mijn gevoel, want naar die innerlijke stem probeer ik ook in mijn dagelijks leven te luisteren. Dat was voor mij een fijne bevestiging, en een prettig bijeffect van de opstelling.”

“Hoe moet ik dit nu in woorden vatten? Het was zó waardevol. Ik kan iedereen deze middag van ‘onderdompelen in je vrouwenlijn’ en ‘in vol contact staan met je vrouwelijke energie’ aanraden. Tessa en Liesbeth zorgen voor een fijne geborgen sfeer waarin je snel over je eventuele drempels zal kunnen stappen.

Is er ook maar een klein deeltje in jou dat hier iets bij voelt, doe het dan maar gewoon. Ik had dit niet willen missen. En ik kan me niet voorstellen dat iemand hier spijt van krijgt.”

Roshni is coach en trainer bij Smashcoaching.nl

“Ik wil jullie bedanken voor het mooie programma en de begeleiding. De combinatie van de drie oefeningen en de informele lunch waren super waardevol! Het werkt nog steeds na hoe magisch en bijzonder de ervaringen waren en ik ben nog steeds aan het nagenieten van de groep en de begeleiding. Er was een hele veilige sfeer en hoe mooi is het om met elkaar kwetsbaar te verbinden in diepere lagen of pijnen!”

“Tijdens het systemische gesprek met Tessa heb ik kunnen voelen dat mijn vader weer heel is geworden. Mijn grootvader is op zijn vierde van zijn moeder afgenomen en in een internaat jarenlang seksueel misbruikt. De zelfhaat en bitterheid stroomde als dikke modder in zijn bloed en later door in de aderen van mijn vader. Voor mij voelbaar als een altijd dolen in die modderstroom en daarin afgezonderd zijn. 
 
Als ik in de opstelling met Tessa mijn vader zijn zwaarte teruggeef en mijn vader zich omdraaiend het weer teruggeeft aan zijn vader: gebeurt het wonder. Het voelt alsof een lang afgescheiden deel weer thuiskomt bij hem. Dat mijn vader mag leven in het eenzijn met zijn vrouwelijke stuk. Hierdoor voel ik zijn erkenning dat ik mijn eigen pad volg. En als ik hem ’s avonds bezoek, geeft mijn vader mij voor het eerst ooit, een warme omhelzing.”
 
Man (anoniem)

“Na 22 jaar in dienst wilde ik al een tijdje van baan wisselen, maar maakte de stap maar niet. Ik was loyaal aan mijn werkgever, maar het verlangen bleef. Tessa heeft me in 1 systemische coachsessie een goed inzicht gegeven. Ze stelde vragen en we deden een korte familieopstelling in de ruimte.

Na de opstelling voelde ik geen belemmering meer om een nieuwe baan te gaan zoeken. Ik had iets los kunnen laten en in het familieveld was er genoeg steun om een nieuwe baan te zoeken. Een week later zag ik een leuke vacature en reageerde. Nog leuker was dat ik werd aangenomen en het erg naar mijn zin heb. Ik ben Tessa dankbaar voor haar goede begeleiding tijdens deze sessie.”

 

liesbeth ervaring systemische coaching
Liesbeth

“Als systemisch coach heeft Tessa een hele warme en welkome uitstraling. Ze geeft je het gevoel dat niks te gek is. Vervolgens aarzelt ze niet je met een grote liefdevolle glimlach, te confronteren met wat er aan te kijken is. En dat kun je alleen maar zelf doen. Heel erg fijn dat Tessa juist dan het proces zo liefdevol en kundig begeleid, zodat je je daaraan kunt overgeven.

Samen nieuwsgierig zijn naar wat er zich laat zien terwijl de regie bij haar in goede handen is. De inzichten waar ze mij zo naartoe leiddde, heb ik niet alleen maar begrepen met mijn hoofd maar van top tot teen ervaren. En een ervaring, kun je nooit meer ‘deleten’, die gaat mee!”

 

mirjam ervaring systemische coaching
Mirjam

“Tessa geeft mij de ruimte en beweegt met me mee. Ze laat me zelf bepalen wanneer en hoe ik toe ben aan een bepaalde keuze voor een oefening. Deze keuzevrijheid zorgt dat de oefening en uitkomst voelt als van mij. Hiermee is de uitkomst effectiever.

Tessa begeleidt heel prettig tijdens de gesprekken. Ze heeft aandacht voor de analytische kant en begeleidt mij met gemak naar mijn gevoel en wat er nog onder zit. Het resultaat van de gesprekken met Tessa is dat ik andere keuzes maak en daar ben ik blij mee. En ik ben me ook gaan realiseren dat ik nog een aantal zaken af te pellen heb, waar ik mee aan de slag ga. Tessa heeft een natuurtalent voor systemische coaching!”

 

marielle ervaring systemische coaching
Marielle

“Open en nieuwsgierig zo zou ik Tessa willen omschrijven, ik mocht een systemisch traject bij haar volgen en heb dat als zeer waardevol ervaren. De balans tussen nuchtere voeten in de klei en de magische werking van een opstelling typeerde het traject.

Het heeft mij veel inzicht en rust gebracht waardoor ik me makkelijker binnen mijn eigen systeem kan bewegen.”

“Ik was niet de meest eenvoudige coachee, omdat ik net een goochelaar leek die elke keer weer een nieuw konijn uit de hoed trok. Maar we kwamen altijd op een punt waarop ik mooie inzichten kreeg.

Ik vind Tessa een fijn persoon om mee samen te werken, omdat het voelt alsof je er als cliënt niet alleen voor staat. Ze denkt met je mee en durft te proberen. Werkt het niet dan kiezen we een andere invalshoek. Daarbij durft ze ook kwetsbaar te zijn en dat was voor mij heel waardevol.”

aranka ervaring systemische coaching
Aranka

“Tessa is een hele fijne coach! In twee online coachgesprekken hebben we gewerkt met opstellingen. Tessa was daar heel inventief mee en kon ook op afstand erg goed in contact blijven en steeds teruggeven wat er bij haar gebeurde.

Hierdoor heb ik heel bruikbare inzichten gekregen die me helpen om zelf een betere coach te zijn voor anderen. Dank hiervoor!”

“Wat ik zo fijn vond aan de gesprekken met Tessa, is dat zij door haar eigen situatie begrijpt hoe het voor mij is. We konden sparren over de situaties waar ik tegenaan loop, en ik heb daar veel praktische tips uit gehaald.

Tessa was goed voorbereid en communiceerde duidelijk. Ze kwam op mij zeer oprecht en betrokken over. Ik heb goede ideeën al kunnen toepassen in de praktijk. Het was fijn om Tessa’s visie op bepaalde punten te horen.”

“Ik had het gevoel dat Tessa heel betrokken was. Ze keek steeds hoe het met mij ging en stemde daarna af wat we tijdens de sessie gingen behandelen. Dus absoluut geen standaardsessies, maar echt op maat.

Kijken waar de behoefte lag en dan met diepere vragen komen tot overdenkingen en inzichten in mezelf. Maar ook het stuk accepteren dat het voor nu even is zoals het is! Acceptatie is bij Long COVID van essentieel belang.”

“Ik vond het heel fijn dat Tessa mij kon steunen om dingen echt te pakken. Door haar eigen ervaringen wist ze waar ik het over had als ik over mijn pijn praatte. En was het heel fijn om met haar te sparren.

In mijn hoofd kan het soms alle kanten op gaan en dankzij Tessa heb ik 1 lijn aan kunnen houden. We maakten acties ter verbetering heel concreet en daar werd ik heel erg blij van. Dat maakte het makkelijker voor me om stappen vooruit te zetten om beter met mijn pijn om te gaan.”

“Door zo bewust over mijn pijn in gesprek te zijn, kon ik het beter accepteren. Ik vond een stuk berusting en leerde beter communiceren over mijn pijn. Tessa leerde me hoe ik mijn pijn kon omarmen, waardoor ik er zelf beter mee om kon gaan en ik me niet meer schaamde voor mijn chronische pijn. Door Tessa voel ik me geen zeurpiet meer.

Door mijn pijn de volle aandacht te geven, heb ik ingezien hoe het mij belemmert in vrijwel alles wat ik doe. Chronische pijn is echt, en het is een onderdeel van me. De pijn is niet weg, ik ga er nu beter mee om.”

“Ik leerde in de gesprekken met Tessa dat ik op een liefdevolle manier feedback kan geven en mijn grenzen kan aangeven. Dankzij Tessa’s begeleiding laat ik  me minder beïnvloeden en kan ik vertrouwen op mijn eigen kracht.

 
Tessa zorgde dat mijn rode draad zichtbaar en duidelijk bleef en dat elke knoop er als het ware werd uitgehaald. Het voelde alsof ze mijn hand vasthield op mijn pad van het loslaten en het herstellen. Uiteindelijk lagen alle antwoorden in mezelf, maar Tessa heeft me keuzes laten inzien die het dichtste bij mijn hart liggen.”

“Ik communiceer nu duidelijker over mijn grenzen naar anderen. Ik zeg makkelijker nee, en organiseer mijn agenda veel beter preventief. En het grappige is dat ik merk, dat hoe vaker ik het doe, hoe beter het wordt geaccepteerd. Dat geeft me rust, duidelijkheid en een zekerder gevoel.

Doordat ik er veel mee heb kunnen oefenen, gaat het meer automatisch. Als iemand iets aan mij vraagt, weet ik dat echt niet gelijk hoef te doen. Ik kan een stapje terug doen en me afvragen of het het beste is voor mij. In mij heeft er echt een verschuiving plaatsgevonden. Ik ben uit de slachtofferrol gekropen en heb kunnen groeien binnen mijn grenzen.”

Chantal wilde los komen van haar stuitpijn, en weer energiek dingen oppakken. 

“Tessa luisterde, vroeg door en hield daardoor een goede spiegel naar mij op. Ze vroeg me wat ik nodig had en ik hoe ik dacht er te komen. Door dingen hardop uit te spreken, wordt het heel concreet en haal je sneller resultaten. Tessa was mijn schop-onder-mijn-kont en in onze gesprekken kon ik mijn twijfel of onzekerheid weghalen.”

Fatima noemt onze sessies samen zo mooi ‘ademtherapie’. Zij heeft recent een heel groot trauma meegemaakt, en stopt soms met ademen. In de privélessen die we samen doen werken we er daarom aan om haar weer de connectie terug te geven met haar lichaam.  
 
Ze leert om bewust te ademen en kan daardoor tijdens paniekaanvallen of hyperventilatie zichzelf weer uit de aanval coachen. Ik vind het zo mooi dat het resultaat van onze lessen samen, dus ook zo krachtig doorwerkt in haar dagelijkse leven. 
odile training lichter leven ervaring
Odile

“Herkenning, veiligheid en uitwisseling. Ik heb veel verbinding ervaren met de andere deelnemers en de trainers. Het was heel mooi hoe open jullie waren en vanuit jezelf ook voorbeelden deelden. 

Mijn acceptatieproces is verdiept en verder aangewakkerd. Ik heb geleerd dat ik zachter mag zijn en meer ruimte mag innemen” 

“Ik wil graag een omslag wil maken in hoe ik omga met mijn fysieke beperkingen. Helaas zijn dat er nog al wat; ik heb te kampen met Long COVID, osteoporose en colitis ulcerosa. Ik heb mijn lichaam en hersenen perfect afgericht om maar door te beuken, maar dankzij Elda en Tessa, zie ik dat het ook anders kan.
 
Dat er ook een pad is van vrijheid en liefde, met je ziekte. Dat pad zag ik gebeuren bij de deelnemers en daar werd ik heel blij van. Tijdens de training heb ik ervaren dat ik niet meer alleen het gevecht hoef te voeren. Er was aandacht voor iedereen en het was een prachtige groep wijze vrouwen
lindsay training lichter leven ervaring
Lindsay
“Het delen met anderen brengt zo veel verlichting. De openheid en het vertrouwen in de groep was heel fijn. Ook ervaarde ik veel rust, en werd de tijd genomen voor belangrijke zaken.” 
 
 
ervaring lichter leven
Noortje

“Het gevoel dat Tessa en Elda gaven was heel fijn. Niets was raar, het voelde heel veilig. Daardoor kon ik me goed openstellen voor de scherpe vragen en opmerkingen die me heel erg aan het denken zetten.

Ik heb geleerd dat ik zachter mag zijn naar jezelf, en dat vechten tegen een deel van mij geen zin heeft.” 

“De oefeningen die we deden gingen verder dan de dingen die je standaard worden aangereikt.
 
Dat samen met de veilige sfeer die vanaf minuut 1 werd gecreëerd, zorgden ervoor dat ik inzichten heb opgedaan over mijn eigen proces die ik vooraf echt nog niet had.
ervaring lichter leven
Marielle
“Een fijn trainersduo, een open houding, een mooie locatie, een veilige setting, superlunch en een goede afwisseling tussen binnen en buiten.
 
Mijn grootste take away is ‘Doe ik dit rigide of ontspannen?'” 
 
 
“Het was een hele fijne, veilige omgeving. Er was genoeg ruimte voor emotie, loslaten en mentale groei. 
 
Ik heb geleerd los te laten waar ik geen invloed op heb. Om in het nu te leven en lief voor mezelf te zijn.”
ervaring lichter leven
Miranda

“Een fijne, ontspannen, veilige training in een fijne groep.

Het gaf me het gevoel dat ik niet alleen sta, en dat ik mag loslaten.

Jullie vullen elkaar mooi aan!” 

ervaring lichter leven
Arjan
“De opbouw van de training was prettig, en vond in een veilige omgeving plaats.
 
IK heb geleerd dat ik mild mag zijn voor mezelf. Dat ik trots mag zijn op wie ik was, en dat ik die persoon ook los mag laten.” 
 
 
“Tessa werkt heel intuïtief en daardoor voelde ik haar betrokkenheid. Ze laat je eerst zelf nadenken over wat bepaalde dingen met je doen.
 
Wat ik erg prettig vond is dat ze ook kan sturen om anders te kijken en te denken. Ze gaf me af en toe kleine feedbacks en intuïtieve tips, waar ik heel concreet mee aan de slag kon. De opdrachten die we deden en het huiswerk dat ik meekreeg waren echt eye-openers. Ik nam ze mee in mijn dagelijkse leven, en merkte dat ik daar in groeide.”

“Tessa heeft me geholpen om meer focus aan te brengen, en een richting te kiezen. Het ‘huiswerk’ dat ik kreeg en de afspraken die we samen maakten, waren een uitstekende stok achter de deur. Ik heb die dingen uiteindelijk toch gedaan, al had ik er niet altijd zin in.

Het traject met Tessa was erg prettig. Ze luistert goed, heeft me uitgebreid laten vertellen, maar keert wel steeds terug op het vooraf afgesproken pad. Een fijne coach die zich voldoende kan inleven in haar coachees, maar ook streng is wanneer het nodig is.”

In het coachtraject focussen we op wat Inge nu echt wil, en hoe ze daar kan komen. Ondanks onzekerheid en perfectionisme toch stappen zetten.

Inge: “Bij Tessa voel ik precies de juiste balans tussen professionaliteit en het op je gemak voelen om alles te vertellen wat ik denk en wil. Tessa is vrolijk en open, waardoor je dat zelf ook doet. Daardoor kreeg ik de ruimte om uit mijn comfort zone te stappen. Niet meer verschuilen achter ‘onzeker’ en ‘spannend’.”

“Tessa is supersympathiek, welbespraakt, inlevend en open. En dringt razendsnel door tot de kern van je zaak en komt precies op het juiste moment met de juiste oefening op de proppen. Op een manier alsof die alleen voor jou op maat is gemaakt.

Ik ging dit traject in om als coachee eigenlijk Tessa te helpen met haar opleiding tot coach. Onbetaalbaar hoeveel ze mij heeft geholpen.”

“Tessa was als coach heel laagdrempelig en ze heeft een goed inlevingsvermogen. Ze zette zich heel erg in om mij te helpen om mijn doel te bereiken. De oefeningen die ze me aanreikte hebben me echt aan het denken gezet. 

Zo was de Voice Dialogue oefening die we deden heel effectief. Die oefening heeft me inzicht gegeven in de verschillende kanten van mezelf, en hoe ik die bewust kan inzetten.”

“De gesprekken met Tessa waren heel fijn en verhelderend. Ze heeft zich echt ingezet om mijn hulpvraag goed boven tafel te krijgen. Ik kan soms nog wel eens afdwalen met mijn verhalen, maar Tessa hield de hele tijd de focus.

Het hielp mij heel erg om de kennis die in me zit eruit te halen. Ik wist een heleboel al, maar ik had echt iemand nodig die even prikt. Het doorvragen en laten nadenken deed Tessa heel goed.”

review mindful motion merijn
Merijn
“Tessa heeft mij door het stellen van open vragen vragen geholpen mijzelf een spiegel voor te houden. Mede door de sessies met Tessa weet ik daardoor nu beter hoe ik vooruit wil, en ze hebben me geholpen bij het maken van een aantal grote keuzes. Naast dat Tessa een fijne coach is is ze ook een fijn mens. Onze sessies samen buiten wandelend heb ik daardoor als zeer prettig ervaren.”
 
Ga je ook met mij mee het bos in voor een coachingssessie? Coaching kan bij mij thuis aan mijn coachingstafel, online via videobellen, of dus lekker buiten! Maak een afspraak voor een gratis intake.
dilemma oefening coaching
Jacqueline
Jacqueline stond voor een moeilijke beslissing en deed met mij de dilemma-oefening “Ik doorliep allebei de opties doorliep in de tijd, en daarbij kon voelen wat iedere optie teweeg bracht. Gaandeweg de oefening bleek dat allebei de keuzes moeilijk zouden zijn, maar dat er geen slechte keuze was. Allebei de opties waren goed, en dat gaf me rust.
 
Uiteindelijk heb ik na de oefening de knoop doorgehakt. Het is nog steeds niet altijd makkelijk. Maar doordat ik van tevoren al de pijn had gevoeld die deze beslissing teweeg zou brengen, is deze beter draaglijk. Ook geeft het me veel geruststelling dat ik, dankzij de oefening, ook weet dat het beter zal zijn over een tijdje.”

“Bij coaching ligt duidelijk Tessa’s talent. Ze is duidelijk, vriendelijk en warm. Menselijk en houdt tegelijk goed de regie over het verloop van het gesprek. Ze voelt goed aan waar de knelpunten liggen.

Ik heb veel aan dit gesprek gehad en aan de tools die zij mij aangereikt heeft. Ik ga deze methodiek zeker bij meer dilemma’s toepassen. Tessa is echt een topper! Dus heb je behoefte aan een coach? Dan kan ik Tessa van harte aanbevelen.”

ervaring quote mindful motion
Mirjam

Mirjam deed met mij een los coachingsgesprek. Zij had een duidelijke coachvraag, waar we in 1 sessie helemaal op hebben ingezoomd. Mirjam gaf aan dat zij zich altijd heel verantwoordelijk voelt. Met alle verschillende petten die ze op heeft, is er altijd wel iets dat ‘moet’. Voor ontspanning is weinig ruimte. In de OVK-oefening zijn we hier helemaal in gedoken.

Mirjam zegt hierover: “Tijdens het coaching gesprek was ik geneigd steeds af te dwalen, Tessa bracht mij steevast terug naar het punt waar we moesten zijn. Ook gaf zij mij wat ideeën mee. Ik vond het heel fijn om geïnspireerd te worden door iemand met een frisse blik en zonder oordeel. Dank Tessa!”

“Tijdens mijn zwangerschap kon ik mijn lessen bij Tessa vervolgen omdat zij ook bevoegd is om zwangerschapspilates te geven. In de eerste weken kon ze de bestaande oefeningen aanpassen zodat ze veilig waren. En na een paar maanden ben ik bij Tessa naar een zwangerschapspilates klas overgestapt. Dit zijn ook erg leuke lessen met een lesprogramma geheel aangepast op zwangeren. Een aanrader!”

Jet

“In de Pilateslessen van Tessa heb ik een work-out gevonden die ik wel volhoud. Het is eindelijk iets dat ik niet van mezelf moet doen, maar iets dat ik leuk en relaxed vind om te doen. Met deze juiste motivatie vliegt het uur echt voorbij.”

“De Pilateslessen van Tessa werken positief op mijn lichamelijke klachten. Mijn lichaam voelde al snel sterker en ik heb minder last van pijnlijke onderrug.”

“Tijdens de Pilates lessen heb ik echt even tijd voor mezelf en ben ik geconcentreerd bezig met mijn lichaam en het verbeteren van mijn spierkracht en balans. Na de les is mijn hoofd heerlijk leeg.”

“Pilates is voor mij echt een uitkomst. Ik leer mijn spieren op de juiste wijze te gebruiken. Iets dat ik helemaal kwijt was, doordat ik allerlei compensaties had opgebouwd. De focus op het trainen van de dieperliggende spieren, helpt me ook letterlijk overeind te blijven staan.”

“De Pilatesles geeft mij het besef dat ik aan mijn lijf moet denken. Dat uurtje doe ik het bewust en gedurende de week merk ik dat de woorden van Tessa steeds terug komen in mijn hoofd.”

“Tessa luistert goed en beweegt mee met de mogelijkheden en behoeften van de deelnemers. Ze geeft duidelijke aanwijzingen en is steeds in verbinding.”

“Ik vind het echt heel prettig om via de oefeningen meer in mijn lijf te komen. Te voelen waar spanning zit en daar aandacht voor te hebben. Het voelt alsof mijn lijf even een soort check-up krijgt.”

“Omdat ik nu sinds een paar maanden last heb gekregen van een te gespannen bekkenbodem, ben ik bij Tessa terechtgekomen.

Tijdens de wandeling van een uur heb ik leren voelen hoe ik op mijn ademhaling kan letten tijdens het lopen en daardoor ook mijn bekkenbodem te ontspannen. Door de visualisaties die Tessa geeft, is het gemakkelijk om een goede houding aan te nemen tijdens het wandelen en oefeningen goed uit te voeren.

Erg fijn om zo weer meer bewust te worden van de beweging van je spieren en hoe belangrijk je houding daarbij is. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Samen sporten is leuker dan alleen! Dat was het motto van vriendinnen Laura en Inge. Nu de sportscholen dicht zijn, waren ze dringend op zoek naar een activiteit om samen te doen. Om zelf thuis de discipline te vinden om oefeningen te doen vonden ze namelijk allebei erg moeilijk. 
 
Ze vonden al snel een gezamenlijke focus waar ze bij de Pilates Buitentraining aan wilden werken; Versterken van rugspieren en soepel maken van schouders. Een prima uitgangspunt voor een serie van 5 buitenlessen! Klik op Lees verder om hun hele ervaring te lezen. 

Inge deed samen met haar moeder Sjane mee aan de Pilates Buitentraining en vertelt enthousiast over haar ervaringen:

“De combinatie van wandelen en Pilates vond ik top. Het wandelen brengt een cardio-element bij de oefeningen, waardoor je echt het gevoel hebt dat je een complete work-out hebt gedaan. Ik voel me beter en fitter. Ook was ik na de lessen minder stijf.”

Jim
Op 22 juni heb ik meegedaan met een Kracht & Balans-wandeling. Naast dat het lekker is om zo’n stuk door de Broekpolder te lopen, hebben Tessa en Jacqueline een perfect programma opgesteld om je lichamelijk en geestelijk van nieuwe energie te voorzien. Ik was positief verrast door het effect van de pilatesoefeningen onderweg en de prikkelende vragen die je al wandelend voor jezelf kon beantwoorden.
 
Op geen enkel moment voelde het geforceerd of zweverig. Tessa en Jacqueline zijn goed op elkaar ingespeeld en weten een ontspannen sfeer neer te zetten. De meegebrachte thee en het huisgemaakte bananenbrood maakten het helemaal af.
Rob

Ik heb een heerlijke wandeling door de natuur gemaakt onder de inspirerende leiding van Jacqueline en Tessa. Waarbij allerlei aspecten van Kracht & Balans tussen natuur en conditie werden benut. Letterlijk en figuurlijk gebalanceerd op de grenzen van geestelijk en lichamelijk evenwicht. Ik heb genoten.

Heerlijk was het even terug naar het hier en nu. Genieten van de natuur terwijl je opdrachten krijgt die je aan het denken zetten maar heel ontspannen werken. Alles werd goed uitgelegd en het was heel gezellig. 

Echt een aanrader!

Samen met mijn vriendin Ella de wandeling Kracht en Balans gewandeld met Jacqueline en Tessa. Wat een heerlijke combinatie van het leegmaken van je hoofd (mind), rust en kracht.

In de natuur wandelen en Pilates oefeningen waren zeer ontspannend. Echte aanrader voor een ieder die de balans wil vinden. Wij gaan zeker weer.

Josée: “Mooie interactie met elkaar en de natuur. Daarnaast een goede afwisseling van inspanning en ontspanning.”

Carla: “Een fijne wandeling door mooie natuur, onder goede begeleiding”

Cindy: “Mooie combinatie van Kracht & Balans! De plekken in de natuur pasten goed bij de oefeningen.”

Loes: “Ik vond het heel fijn om even niets te moeten. Erg ontspannend en bevrijdend!”

Goede afwisseling van mentale en fysieke oefeningen. Ik heb genoten van de ruimte voor jezelf en de rust. 

Was echt top, dank je wel!

Een goede sfeer, het was fijn dat je tijdens de wandeling jezelf kan en mag zijn. 

Ik heb goede inzichten gekregen door de ontspanning! 

Een hele fijne wandeling voorzien van leuke oefeningen en goede uitleg van allebei.