Lichaamsgerichte pakketten

Een unieke combinatie van body & mind; dat zijn de lichaamsgerichte pakketten. Mijn achtergrond van ervaren systemisch coach samen met een uitgebreide opleiding als Pilatesdocent, zorgt ervoor dat ik jou op een hele bijzondere en persoonlijke manier kan begeleiden.

Jouw leven en lichaam zijn het uitgangspunt waarvanuit we mentaal en fysiek gaan bouwen. Iedere sessie combineren we coaching, Pilates en ademwerk om zo iedere week een stapje dichterbij het bereiken van jouw coachdoelen te komen. 

grenzen pijncoach tessa

Pakket: Basis in balans

Ervaar je een disbalans in je leven; emotioneel of fysiek? Beide hebben veel invloed op elkaar! Je lichaam is je klankbord van wat er binnenin je afspeelt. Als je dus stress hebt, misschien zelfs overspannen bent, of een burn-out hebt, voel je dat ook in je lijf. En andersom werkt het net zo. Tegenslag of chronische klachten kunnen heel moeilijk te accepteren zijn. De weerstand ertegen zorgt ervoor dat je continu aan het vechten bent en dit vreet energie.

In een traject van ongeveer 3 maanden gaan we lichamelijk en mentaal met elkaar aan de slag. Door in de coaching te werken aan acceptatie, zelfvertrouwen, en luisteren naar je lichaam, brengen we je meer in balans. Waardoor je uiteindelijk ook meer ontspanning kunt ervaren.

Fysiek werken we ook echt aan je basis. De focus ligt op oefeningen rondom het bekkengebied, je core, je benen en je voeten. Je wordt sterker, flexibeler en je motoriek vloeiender. Na het afsluiten van het traject sta je letterlijk steviger in je schoenen!

danser pose balans

Pakket: Grenzen aangeven

Grenzen zijn een heel groot thema binnen mijn coaching en zijn te verdelen in 3 lagen. Bijna iedere coachee heeft iets te leren op het herkennen, het erkennen en het communiceren van grenzen. In dit pakket werken we in de coaching aan lichaamsbewustzijn en energie verdelen (herkennen), zelfwaardering en het leven naar je waarden (erkennen) en jezelf neerzetten ten opzichte van anderen (communiceren).

Waarom vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven? Hier kunnen angst en onzekerheid onder liggen. Verdriet houden over het verleden brengt je echter niet verder. Ik help je om je niet langer te hoeven verstoppen. Als je je wensen en gevoelens kunt uiten, kun je ook meer ontspanning in je lichaam ervaren.

In de lichamelijke coaching werken we aan een stabiele wervelkolom (je rug recht houden!). Concreet betekent dat dat we je rugspieren verstevigen en verlengen, de diepe buikspieren verstevigen en de juiste balans tussen aanspannen en ontspannen van de bekkenbodem vinden.

Grenzen aangeven

Praktisch

De beide pakketten bestaan uit een gratis intake, 7 sessies van 1,5 uur in mijn praktijk in Vlaardingen.

De pakketten zijn een leidraad. Natuurlijk houd ik rekening met jouw mogelijke beperkingen. Als Pilatesdocent kan ik het fysieke programma helemaal laten aansluiten op jouw lichaam.  In de gratis intake bespreken we jouw specifieke wensen en coachdoelen (lichamelijk en mentaal). Daarop kunnen we de accenten in het pakket verleggen.

De waarde van het pakket is 1010 euro, maar ik bied het je aan voor 899 euro inclusief btw. Voor welk pakket kies jij?

coaching grondoefening

Aanmelden 

Wil je in het gratis intakegesprek samen met mij kijken wat ik voor je kan betekenen? Meld je dan nu aan!

Interessante blogs om te lezen:

Tessa pijncoach mindful motion

Chakra’s

Als hele technische Pilatesdocent en rationele coach voelt het bijzonder om hier op mijn website aandacht te besteden aan chakra’s. Maar toch heeft energie een steeds grotere invloed op mij gehad het afgelopen jaar. Ik heb mij verdiept in chakra’s en daarin een prachtig fundament gevonden voor deze pakketten. Het is de verbinding geworden tussen het fysieke en het mentale gedeelte van de pakketten. 

Voor het pakket Basis in Balans is de 1e chakra het uitgangspunt. Deze basischakra bevindt zich net onder de stuit en is mentaal gezien verbonden met veiligheid en basisvertrouwen. 

Het pakket Grenzen aangeven is deels gebaseerd op de 2e chakra. Deze chakra is gesitueerd op het heiligbeen en is gekoppeld aan zelfverzekerdheid en vitaliteit.

Het fundament van de chakra’s heeft me inspiratie gegeven om de pakketten te bouwen. In de coaching besteed ik er echter weinig aandacht aan, je hoeft niet bang te zijn voor zweverigheid. 

Maak nu een afspraak!

Voor een gratis intakegesprek.
Ervaringen


“Wat ik zo fijn vond aan de gesprekken met Tessa, is dat zij door haar eigen situatie begrijpt hoe het voor mij is. We konden sparren over de situaties waar ik tegenaan loop, en ik heb daar veel praktische tips uit gehaald.

Tessa was goed voorbereid en communiceerde duidelijk. Ze kwam op mij zeer oprecht en betrokken over. Ik heb goede ideeën al kunnen toepassen in de praktijk. Het was fijn om Tessa’s visie op bepaalde punten te horen.”

Chantal wilde los komen van haar stuitpijn, en weer energiek dingen oppakken. 

“Tessa luisterde, vroeg door en hield daardoor een goede spiegel naar mij op. Ze vroeg me wat ik nodig had en ik hoe ik dacht er te komen. Door dingen hardop uit te spreken, wordt het heel concreet en haal je sneller resultaten. Tessa was mijn schop-onder-mijn-kont en in onze gesprekken kon ik mijn twijfel of onzekerheid weghalen.”

Fatima noemt onze sessies samen zo mooi ‘ademtherapie’. Zij heeft recent een heel groot trauma meegemaakt, en stopt soms met ademen. In de privélessen die we samen doen werken we er daarom aan om haar weer de connectie terug te geven met haar lichaam.  
 
Ze leert om bewust te ademen en kan daardoor tijdens paniekaanvallen of hyperventilatie zichzelf weer uit de aanval coachen. Ik vind het zo mooi dat het resultaat van onze lessen samen, dus ook zo krachtig doorwerkt in haar dagelijkse leven. 

Mindful Motion

Uit je hoofd, in je lijf