Informatie voor verwijzers

Soms is er voor patiënten geen behandelmogelijkheid om (volledig) van de pijn af te komen. Patiënten ‘moeten’ dan leren omgaan met de pijn en accepteren dat ze moeten leven met chronische pijn. Veel mensen worstelen hiermee. Het kan leiden tot allerlei psychische klachten. Als ervaringdeskundige en opgeleide pijncoach activeer ik mensen om beter met de (chronische) pijn om te gaan.

Ik ben geen medicus, en daarom benadruk ik altijd dat ik geen belofte doe om de pijn weg te nemen. Maar ik kan patiënten wel helpen om weer regie te krijgen over hun leven, en de kwaliteit van leven te verhogen.

Er komt namelijk zo veel meer kijken rondom pijn. Denk maar aan acceptatie, grenzen stellen, luisteren naar je lichaam, regie pakken, energie verdelen of hulp vragen. 

Tessa pijncoach mindful motion

Waarom word je pijncoach?

Sinds 7 jaar heb ik chronische pijn bij het zitten. Hierdoor heb ik er nu mijn persoonlijke missie van gemaakt om mensen met vergelijkbare problematiek te helpen. En dat doe ik mentaal (via pijncoaching) en fysiek (met Pilates).

“Ik voelde me vertrouwd en heb alles open en eerlijk kunnen delen en vertellen zonder me daar opgelaten over te voelen.” Chantal

Opleiding

Als ervaringsdeskundige kan ik me inleven in de situatie van iemand met pijn. Daarnaast heb ik de Coach Intensive opleiding bij NONONS afgerond. Deze opleiding heeft het Europese kwaliteitskeurmerk EQA op practitionerniveau. Ook heb ik de opleiding Systemisch coach afgerond. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches, de NOBCO. Ik blijf mezelf continu ontwikkelen door middel van intervisie, supervisie en bijscholingen.

nobco logoNONONS Erkend Coach

 

 

 

Methode

Pijncoaching doe ik veelal op basis van Acceptance and Commitment Theory (ACT). Dit is een evidence based methode die psychologische flexibiliteit nastreeft. Ik leer patiënten te accepteren wat ze niet kunnen veranderen, zodat ze kunnen gaan leven naar datgene wat belangrijk voor hen is en hen gelukkig maakt.

Kennis maken?

Ziet u mogelijkheden om patienten door te verwijzen, en wilt u persoonlijk met mij kennis maken? Ik kom graag naar u toe, of we kunnen via videobellen afspreken. Stuur mij hiervoor, of voor het aanvragen van flyers voor in uw praktijk, een e-mail

Locatie

Mijn pijncoaching is beschikbaar voor patiënten door heel Nederland. De coaching vindt plaats in mijn eigen praktijk in Vlaardingen, wandelend in de Vlaardingse Broekpolder of via videobellen. 

Tessa coaching

Ervaringen


Chantal wilde los komen van haar stuitpijn, en weer energiek dingen oppakken. 

“Tessa luisterde, vroeg door en hield daardoor een goede spiegel naar mij op. Ze vroeg me wat ik nodig had en ik hoe ik dacht er te komen. Door dingen hardop uit te spreken, wordt het heel concreet en haal je sneller resultaten. Tessa was mijn schop-onder-mijn-kont en in onze gesprekken kon ik mijn twijfel of onzekerheid weghalen.”

“Wat ik zo fijn vond aan de gesprekken met Tessa, is dat zij door haar eigen situatie begrijpt hoe het voor mij is. We konden sparren over de situaties waar ik tegenaan loop, en ik heb daar veel praktische tips uit gehaald.

Tessa was goed voorbereid en communiceerde duidelijk. Ze kwam op mij zeer oprecht en betrokken over. Ik heb goede ideeën al kunnen toepassen in de praktijk. Het was fijn om Tessa’s visie op bepaalde punten te horen.”

Fatima noemt onze sessies samen zo mooi ‘ademtherapie’. Zij heeft recent een heel groot trauma meegemaakt, en stopt soms met ademen. In de privélessen die we samen doen werken we er daarom aan om haar weer de connectie terug te geven met haar lichaam.  
 
Ze leert om bewust te ademen en kan daardoor tijdens paniekaanvallen of hyperventilatie zichzelf weer uit de aanval coachen. Ik vind het zo mooi dat het resultaat van onze lessen samen, dus ook zo krachtig doorwerkt in haar dagelijkse leven.