Ontdek de onderstroom met organisatieopstellingen

Gedoe in organisaties … We zijn er allemaal wel eens mee geconfronteerd en kennen de uitdaging de vinger erop te krijgen en doeltreffende maatregelen te treffen. Maanden, of soms jarenlang kan dit door blijven sluimeren en een groot effect hebben op het sentiment en de cijfers.

In de bovenstroom manifesteren zich (onuitgesproken) conflicten, moeizame samenwerkingen en soms zelfs saboterende acties. Vaak richten interventies zich op deze zichtbare bovenstroom. Herstructureringen, kostbare consultants, uitgebreide leiderschapstrainingen of de invoering van een nieuwe managementmethodiek lijken echter het onderliggende probleem niet te kunnen oplossen. Ook heidagen en teambuildingactiviteiten veranderen weinig aan het hoge verloop en ziekteverzuim.

organisatieopstelling last teruggeven

De onderstroom

Daarom bied ik nu ook organisatieopstellingen aan, waarin ik je meeneem in de onderstroom. De onderstroom is alles wat niet zichtbaar is. Het zijn de ongrijpbare, collectieve emoties binnen een organisatie; het deel waar minder of helemaal niet over wordt gesproken. Dit raakt de kern van de organisatie: wat iedereen wel voelt, maar wat eerder onbewust wordt ervaren dan bewust wordt besproken.

In organisatieopstellingen werken we op de laag van de onderstroom en maken we zichtbaar wat normaal gesproken verborgen blijft. We verkennen zakelijke uitdagingen en kansen met behulp van systemisch werk. Dit biedt je een waardevolle gelegenheid om diepgaande inzichten te verwerven en nieuwe oplossingen te ontdekken voor je organisatie.

Waarom een organisatieopstelling?

Een organisatieopstelling is een krachtige methode die verborgen dynamieken binnen organisaties zichtbaar maakt. Deze techniek maakt gebruik van de wijsheid van het groepsonbewuste en biedt nieuwe perspectieven op problemen die moeilijk te begrijpen zijn met conventionele methoden.

business coaching blokkade

Werkvormen

Op vrijdag 31 mei organiseer ik een workshop organisatieopstellingen. Als je liever 1 op 1 met mij werkt bied ik een traject van 4 sessies voor 599 euro exclusief btw.

Aanmelden

Stuur me een berichtje via 06 – 4324 8043 als je interesse hebt!

Maak nu een afspraak!

Transformatieve coaching en opstellingen om jouw blokkades aan te pakken
“Tijdens het systemische gesprek met Tessa heb ik kunnen voelen dat mijn vader weer heel is geworden. Mijn grootvader is op zijn vierde van zijn moeder afgenomen en in een internaat jarenlang seksueel misbruikt. De zelfhaat en bitterheid stroomde als dikke modder in zijn bloed en later door in de aderen van mijn vader. Voor mij voelbaar als een altijd dolen in die modderstroom en daarin afgezonderd zijn. 
 
Als ik in de opstelling met Tessa mijn vader zijn zwaarte teruggeef en mijn vader zich omdraaiend het weer teruggeeft aan zijn vader: gebeurt het wonder. Het voelt alsof een lang afgescheiden deel weer thuiskomt bij hem. Dat mijn vader mag leven in het eenzijn met zijn vrouwelijke stuk. Hierdoor voel ik zijn erkenning dat ik mijn eigen pad volg. En als ik hem ’s avonds bezoek, geeft mijn vader mij voor het eerst ooit, een warme omhelzing.”
 
liesbeth ervaring systemische coaching
Liesbeth

“Als systemisch coach heeft Tessa een hele warme en welkome uitstraling. Ze geeft je het gevoel dat niks te gek is. Vervolgens aarzelt ze niet je met een grote liefdevolle glimlach, te confronteren met wat er aan te kijken is. En dat kun je alleen maar zelf doen. Heel erg fijn dat Tessa juist dan het proces zo liefdevol en kundig begeleid, zodat je je daaraan kunt overgeven.

 
Samen nieuwsgierig zijn naar wat er zich laat zien terwijl de regie bij haar in goede handen is. De inzichten waar ze mij zo naartoe leiddde, heb ik niet alleen maar begrepen met mijn hoofd maar van top tot teen ervaren. En een ervaring, kun je nooit meer ‘deleten’, die gaat mee!”

 

mirjam ervaring systemische coaching
Mirjam

“Tessa geeft mij de ruimte en beweegt met me mee. Ze laat me zelf bepalen wanneer en hoe ik toe ben aan een bepaalde keuze voor een oefening. Deze keuzevrijheid zorgt dat de oefening en uitkomst voelt als van mij. Hiermee is de uitkomst effectiever.

Tessa begeleidt heel prettig tijdens de gesprekken. Ze heeft aandacht voor de analytische kant en begeleidt mij met gemak naar mijn gevoel en wat er nog onder zit. Het resultaat van de gesprekken met Tessa is dat ik andere keuzes maak en daar ben ik blij mee. En ik ben me ook gaan realiseren dat ik nog een aantal zaken af te pellen heb, waar ik mee aan de slag ga. Tessa heeft een natuurtalent voor systemische coaching!”