Workshops en presentaties

Presentaties

Organiseer je een congres, symposium of workshop over het thema pijn? Voor behandelaars, patiëntenverenigingen of andere partijen? Ik geef presentaties over mijn expertise over het thema of kan spreken vanuit mijn ervaringsdeskundigheid. 

vechten of loslaten oefening

Workshops 

Daarnaast geeft Tessa regelmatig ook workshops en trainingen in het bedrijfsleven, op retreats, of voor andere groepen. 

Daarin past ze een unieke combinatie van mind (acceptatie, grenzen stellen, regie pakken, hulp vragen) en body (lichaamsbewustzijn, balans, ontspanning, ademhaling) toe. 

loslaten vrijheid

Energizers of ontspanningsmomenten

Naast een mondelinge en interactieve presentatie, kan ik vanuit mijn expertise als lichaamsgericht coach ook fysieke- en ademhalingsoefeningen doen met de groep. Deze zijn geschikt om vanaf een stoel of staand te doen. 

Tessa pijncoach mindful motion

Mogelijke onderwerpen

Een aantal voorbeelden van workshops die ik heb gegeven:

  • Omgaan met tegenslag (zoals chronische pijn of chronische klachten)
  • Acceptatie 
  • Grenzen stellen
  • Lichaamsbewustzijn 
  • Hoe zorg je ervoor dat je chronische pijn minder wordt getriggerd?

Boeken

Wil je meer informatie, of een prijsopgave? Bel me of stuur een bericht via 06-43248043.

Maak nu een afspraak!

Om te overleggen over jullie wensen en de inhoud van de presentatie.
Ervaringen


“Door zo bewust over mijn pijn in gesprek te zijn, kon ik het beter accepteren. Ik vond een stuk berusting en leerde beter communiceren over mijn pijn. Tessa leerde me hoe ik mijn pijn kon omarmen, waardoor ik er zelf beter mee om kon gaan en ik me niet meer schaamde voor mijn chronische pijn. Door Tessa voel ik me geen zeurpiet meer.

Door mijn pijn de volle aandacht te geven, heb ik ingezien hoe het mij belemmert in vrijwel alles wat ik doe. Chronische pijn is echt, en het is een onderdeel van me. De pijn is niet weg, ik ga er nu beter mee om.”

“Wat ik zo fijn vond aan de gesprekken met Tessa, is dat zij door haar eigen situatie begrijpt hoe het voor mij is. We konden sparren over de situaties waar ik tegenaan loop, en ik heb daar veel praktische tips uit gehaald.

Tessa was goed voorbereid en communiceerde duidelijk. Ze kwam op mij zeer oprecht en betrokken over. Ik heb goede ideeën al kunnen toepassen in de praktijk. Het was fijn om Tessa’s visie op bepaalde punten te horen.”

Fatima noemt onze sessies samen zo mooi ‘ademtherapie’. Zij heeft recent een heel groot trauma meegemaakt, en stopt soms met ademen. In de privélessen die we samen doen werken we er daarom aan om haar weer de connectie terug te geven met haar lichaam.  
 
Ze leert om bewust te ademen en kan daardoor tijdens paniekaanvallen of hyperventilatie zichzelf weer uit de aanval coachen. Ik vind het zo mooi dat het resultaat van onze lessen samen, dus ook zo krachtig doorwerkt in haar dagelijkse leven. 

Mindful Motion

Uit je hoofd, in je lijf