Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Met de angst onder de arm toch actie ondernemen

Ik kook heel graag en sta regelmatig met een nieuw recept in de keuken. Maar risotto was een gerecht dat ik jarenlang niet durfde te koken. En waarom niet? Ik voelde een drempel dat het te moeilijk was. De hele tijd erbij blijven, veel roeren, de juiste smaken. Nu ik heb zo opschrijf lijkt het eigenlijk een beetje overdreven dat ik er zo bang voor was.

Recept voor succes

En dat was het ook. Toen ik het namelijk eenmaal een keer probeerde, was het gerecht fantastisch gelukt. Wat geweldig zo’n romige, smeuïge rijst, die goed combineert met Italiaanse smaken. Mijn man en kinderen vonden het ook heerlijk, en vragen er regelmatig om. Uiteindelijk heb ik met mijn eigen risottorecept zelfs in een kookboek én de Margriet gestaan!
margriet risotto recept

Stok achter de deur

Mijn coachees ervaren wel eens hetzelfde gevoel. Ze stellen iets uit, vanwege een angst of een andere emotie. Terwijl ze het wel graag willen. Een coach kan dan de perfecte stok-achter-de-deur of schop-onder-de-kont (dit woordgebruik kom ik regelmatig tegen in de evaluaties :-)) zijn. Met de angst onder de arm toch actie ondernemen. Dan kun je groeien. En de volgende keer is het al weer een stuk makkelijker!

Risotto met pompoenpuree en geitenkaas

Ben je benieuwd geworden naar mijn succesrecept? Hierbij deel ik het risottorecept met jou! De combinatie van de zoete pompoen met de romige risotto en de zachte geitenkaas geven aan iedere hap een hemelse smaak!
risotto pompoen geitenkaas

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 2 middelgrote uien
 • 3 tenen knoflook
 • 3 el olijfolie
 • 300 gr risottorijst
 • 600 ml kippenbouillon van 1½ tablet
 • 400 ml droge witte wijn
 • 700 gr pompoen
 • 100 gr roomboter
 • 100 gr parmezaanse kaas
 • zwarte peper
 • 250 gr geitenkaas
 • 20 blaadjes basilicum

thuisgekookt risotto recept

Bereiding

Snipper de ui en pers de knoflook. Laat de olijfolie in een koeken-/hapjespan warm worden. Fruit hierin de knoflook en de ui op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg nu de risotto toe en bak een minuut mee. Giet de wijn erbij, net zoveel totdat het net onder staat. Laat dit 20 minuten koken op laag vuur, en voeg steeds een klein beetje vocht (eerst de rest van de wijn en dan de bouillon) toe. Blijf roeren.

Snijd ondertussen de pompoen in kleine stukken. Laat de boter in de kookpan met deksel langzaam smelten. Voeg de pompoen toe en laat 10 minuten stoven. Pureer daarna ¾ van de pompoen met een staafmixer.

Proef de risotto na 20 minuten. Deze moet ‘al dente’ zijn. Als je er dus in bijt, moet het niet hard zijn, maar ook niet te zacht. Laat het als het nog te hard is, nog een paar minuten langer koken en roer het door. Rasp de parmezaanse kaas en roer door de risotto. Breng de risotto op smaak met de peper.

Schep de risotto op een diep bord, doe in het midden een dot pompoenpuree er bovenop met de overige blokjes pompoen eroverheen voor de bite. Decoreer met brokjes geitenkaas en 5 blaadjes basilicum per portie.

Interessante blogs om verder te lezen:

tessa recept risotto

 

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: