Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Hartstikke eng, maar toch gewoon doen!

Na het hoogtepunt van de coronacrisis kwam er voor mij een enorme piek in mijn persoonlijke groei. Toen we eindelijk weer mochten gaan sporten, dienden de nieuwe activiteiten zich bij me aan. Natuurlijk had ik daar al maanden over nagedacht en energie in gestopt, en het wegvallen van de quarantaine bracht alles in een stroomversnelling.

Uit mijn comfortzone

De Wandeling Kracht & Balans, de nieuwe Pilateslessen bij Nandita in Vlaardingen, het opzetten van mijn eigen ouder-kind Pilateslessen. Het zorgde ervoor dat ik continu nieuwe dingen aan het doen was. Nu was ik met het geven van Pilateslessen al enorm uit mijn comfortzone gekomen. Begin 2019 was ik nog Marketing Manager, en na een grondig opleidingentraject, stond ik nu voor een groep te vertellen hoe je het beste je lichaam kunt gebruiken.

Steile leercurve

Al die nieuwe activiteiten erbij zorgden voor een enorm steile leercurve. Hoe dat kwam? Ik had gewoon geen keus dan heel veel te proberen en te leren. De lessen stonden gepland en ik moest er staan. Voorbereid en wel, terwijl ik het 10 van de 10 keer hartstikke eng vond. In een vergelijkbare situatie in mijn vorige carrière, had ik gewoon kunnen wegkruipen achter mijn computer. De anonimiteit van de kantoortuin zoeken en spannende dingen uitstellen.

Enorme kick

Dat ik nu keer op keer die spannende situaties overwon gaf me een enorme kick. In plaats van 10 keer iets uitstellen, had ik het gewoon 10 keer gedaan. En het ging goed! De mensen waren enthousiast, de les ging goed. En natuurlijk zag ik bij mezelf ook regelmatig verbeterpunten, maar dat was juist weer mooi voer voor een volgende les.

Geloof in mezelf

Het vertrouwen in mezelf groeit met de dag. Dus als ik in het vervolg in andere situaties nog eens blokkeer, dingen uitstel, of me er gewoon te makkelijk vanaf maak, denk ik terug aan deze mooie fase van groei en het geloof in mezelf!

*Update*

In 2021 ben ik nog een keer uit mijn comfort zone gestapt. En heb ik ook nog een coachingsopleiding erbij gedaan, zodat ik nog een nieuw avontuur aan kon gaan: Pijncoaching.

Interessante blogs om verder te lezen:

Tessa leercurve

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: