'Herstel na corona' coachprogramma's

Maanden na een COVID-19 besmetting kun je nog moeite ervaren met ademhaling en bij inspanning. De verschillen hierin tussen mensen zijn groot. Je kunt het lastig vinden om het sporten weer op te pakken, of in het geval van Long COVID / postcoronasyndroom (PCS) kun je ook last hebben van concentratieproblemen, frustratie en stress.

Ik richt me op iedereen die na corona een beperking in zijn leven ervaart. Daarvoor heb ik een aantal programma’s  ontwikkeld:

  • Betekenisvol leven, met Long COVID
  • Opbouw naar sporten
  • Programma op maat

Tessa ademcoaching 

Programma ‘Betekenisvol leven met Long COVID’

Het accent in dit programma ligt op het mentale stuk. Patiënten met Long COVID bezoeken vaak al een fysio- of ergotherapeut. Daarom focussen we op het accepteren van het feit dat je veel minder energie hebt en veel minder kunt. Herken je je in een of meerdere van onderstaande klachten? Dan kunnen we zeker aan de slag.

Verdriet, frustratie, gevoel van falen en machteloosheid, onzekerheid, piekeren, stress, ontkenning, PTSS, angst, zorgen, depressieve klachten, rouw over dingen die je kwijt bent, schuldgevoel, geheugen- en concentratieproblemen (brain fog), overprikkeling. 

In 6 uur werken we aan het door jou gekozen coachdoel. Deze 6 uur zijn in te delen naar jouw kunnen. Als je maximaal een half uur geconcentreerd kunt praten, doen we dus 12 sessies. De sessies vinden plaats via videobellen. De kosten voor dit pakket zijn 599 euro inclusief btw. 

Programma ‘Opbouw naar sporten’

Ben je tijdens het bewegen veel te snel moe, en heb je moeite met ademen? Dan kunnen we lichamelijk aan de slag met ademhalings-, ontspannings- en versterkingsoefeningen. Het doel van het programma is dat je na afronding weer de overstap naar een reguliere sport kunt maken. We werken aan: 
  • Ademtechniek
  • Verbeteren uithoudingsvermogen
  • Het optimaal inzetten van de adem bij inspanning
  • Juiste balans in inspanning en ontspanning 
  • Lichaamsbewustzijn en grenzen herkennen

In een programma van 3 maanden gaan we wekelijks een uur samen aan het werk. Dit kan in mijn coachpraktijk in Vlaardingen, of via videobellen. Het programma start met een gratis intake en 0-meting. Vervolgens doen we halverwege een tussentijdse evaluatie en afsluitend een eindevaluatie. Je krijgt tussendoor uitgeschreven oefeningen mee, zodat je thuis ook kunt oefenen. 

De kosten voor dit kwartaalprogramma zijn 699 euro inclusief btw.

Programma op maat

In het op maat gemaakt programma stellen we een persoonlijk pakket van adem, inspanning, cognitieve en mentale elementen samen.

Tessa pijncoach mindful motion

Pijncoach

In mijn werk als pijncoach zie ik heel veel parallellen met Long COVID patiënten. Mijn kennis en ervaring op het gebied van life coaching en Pilates zorgen ervoor dat ik jou optimaal kan begeleiden bij acceptatie, grenzen, regie pakken, hulp vragen, lichaamsbewustzijn, balans, ontspanning en ademhaling.

Uitbreiding aanbod

Vanuit mijn opleiding tot Pilatesdocent heeft de adem mij altijd erg getrokken. In het kader van de pijncoaching is adem heel belangrijk om ontspanning én inspanning te ondersteunen. Ik heb de afgelopen jaren meerdere cursussen op het gebied van ademhaling gevolgd. En ik heb in oktober 2021 ook de ‘Ademhalingsherstel na COVID’ training afgerond. Hierna heb ik het begeleiden van ex-COVID-19 patiënten (mentaal en fysiek) toegevoegd aan mijn dienstverlening.

Maak nu een afspraak!

Voor een gratis intakegesprek.
Ervaringen


“Ik had het gevoel dat Tessa heel betrokken was. Ze keek steeds hoe het met mij ging en stemde daarna af wat we tijdens de sessie gingen behandelen. Dus absoluut geen standaardsessies, maar echt op maat.

Kijken waar de behoefte lag en dan met diepere vragen komen tot overdenkingen en inzichten in mezelf. Maar ook het stuk accepteren dat het voor nu even is zoals het is! Acceptatie is bij Long COVID van essentieel belang.”

“Ik leerde in de gesprekken met Tessa dat ik op een liefdevolle manier feedback kan geven en mijn grenzen kan aangeven. Dankzij Tessa’s begeleiding laat ik me minder beïnvloeden en kan ik vertrouwen op mijn eigen kracht.

Tessa zorgde dat mijn rode draad zichtbaar en duidelijk bleef en dat elke knoop er als het ware werd uitgehaald. Het voelde alsof ze mijn hand vasthield op mijn pad van het loslaten en het herstellen. Uiteindelijk lagen alle antwoorden in mezelf, maar Tessa heeft me keuzes laten inzien die het dichtste bij mijn hart liggen.”
Fatima noemt onze sessies samen zo mooi ‘ademtherapie’. Zij heeft recent een heel groot trauma meegemaakt, en stopt soms met ademen. In de privélessen die we samen doen werken we er daarom aan om haar weer de connectie terug te geven met haar lichaam.  
 
Ze leert om bewust te ademen en kan daardoor tijdens paniekaanvallen of hyperventilatie zichzelf weer uit de aanval coachen. Ik vind het zo mooi dat het resultaat van onze lessen samen, dus ook zo krachtig doorwerkt in haar dagelijkse leven. 

Mindful Motion

Uit je hoofd, in je lijf