Zwangerschapspilates

Wil jij je op een actieve manier voorbereiden op de bevalling en het herstel daarna? Bij zwangerschapspilates train je je lichaam op verantwoorde wijze. En daarnaast is het een prachtige manier om je lichaam te leren kennen, voelen en begrijpen tijdens de zwangerschap en bij de bevalling. 

Zwangerschapspilates vlaardingen

Privéles Zwangerschapspilates 

Mindful Motion biedt privébegeleiding voor zwangeren. Zwangeren geven regelmatig de voorkeur aan privétraining boven groepslessen. Als je specifieke klachten hebt, of misschien een groep moeilijk vindt, bied ik Personal Zwangerschapspilates. 

Als je hier behoefte aan hebt, kunnen we het privétraject ook uitbreiden met een aantal consulten van bekkentherapeute Josée van der Kooij. Josée en ik maken vervolgens een traject op maat, helemaal afgestemd op jouw lichamelijke situatie. 

Aandachtspunten

De visie van Joseph Pilates draaide om een juiste lichaamshouding, beweging en spierbelasting maar ook ontspanning. Al deze punten zijn voor zwangere vrouwen misschien nog wel meer van belang. De aandachtspunten zijn:

  • Juiste houding. In de lessen leer je het juist leren staan, zitten en bewegen.
  • Flexibiliteit. We behouden de soepelheid in het hele lichaam door lichaamsondersteunende oefeningen.
  • Totale lichaamstraining. Elke spier in het lichaam moet samenwerken om de baby te baren. Daarom werken we aan totale lichaamstraining.
  • Bewustzijn en vertrouwen in het lichaam.
  • Ademhaling en ontspanning

Zwangerschapspilates adem

Opbouw van de les

Een goed opgewarmd en voorbereid lichaam is belangrijk, dus we besteden in de les ruim tijd aan de warming-up. Daarna volgt ongeveer 30 tot 40 minuten actieve training, die gebaseerd is op de originele Pilatesoefeningen. Het mooie van deze oefeningen is dat ze aan te passen zijn voor ieder semester. We sluiten de les af met ruimte voor ontspanning. Gedurende de hele les is adem ook een belangrijk thema, dat op verschillende manieren terugkomt.

zwangerschapspilates samen bal

Deelnemen

Je kunt al deelnemen vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, en doorgaan zolang dat goed voelt. Wil je het een keer proberen? Voor 25 euro kun je meedoen met een proefles Zwangerschapspilates. Neem contact op