Ademsessie

"Above all, learn to breathe correctly"

Heb je spanningsklachten en wil je leren hoe je beter kunt ontspannen met hulp van je adem? Doe dan een 1-op-1 ademsessie met mij.

adem ontspanning

Ademen is de sleutel tot Pilates volgens Joseph Pilates. De juiste ademhaling geeft je een ‘onderhuidse douche’: het helpt de bloed- en zuurstofcirculatie te verhogen, verbetert de afvoer van afvalstoffen en versterkt het gebruik van je buikspieren.

“Zoals een zware regenbui het water van een traag stroompje verfrist, zo zuivert de Pilates methode de bloedbaan.” zei hij 💦. Door te blijven ademen kan je lichaam zonder te veel spanning de bewegingen uitvoeren. Stress en te veel spanning in de (oppervlakkige) spieren wordt hierdoor verlaagd. Zo is het mogelijk om de diepe core spieren te bereiken en te activeren

Functie van adem

Door consequent in en uit te ademen:

  • functioneert het lichaam optimaal
  • ontstaan er fundamentele fysieke veranderingen
  • maakt het lichaam zich schoon
  • versterkt en verjongt het lichaam zich.

(bron: Ademhalingstraining: evenwicht in de core (Pilates met Melanie)) 

Tessa ademcoaching

Ademen is de eerste handeling van het leven, en de laatste. Ons hele leven hangt ervan af. Daarom is het des te tragischer dat veel mensen niet goed ademen. We zijn het verleerd en stress en pijn maken het vaak nog erger. 

Kracht van adem

De kracht van adem werd voor mij heel duidelijk toen ik in een privéles Pilates een dame begeleidde die ter plekke getriggerd werd door het geluid van een ambulance. Doordat zij is getraumatiseerd door een gebeurtenis met een ambulance kreeg ze een paniekaanval. Door haar te laten focussen op haar ademhaling kon ik haar daardoor weer uit de paniekaanval begeleiden. 

Ademsessie 

In de eerste ademsessie focussen we ons helemaal op jouw ademhaling en aandachtspunten. Ik leer je eenvoudige ademhalingstechnieken en -oefeningen waarmee je weer connectie maakt met je adem en met je lijf. In vervolgsessies kunnen we aanvullend Pilatesoefeningen, wandelende mindfulnessoefeningen, of coaching toevoegen. 
 
Zwangerschapspilates adem

Ademsessie voor zwangeren

Voor zwangeren bied ik een speciaal ademtraject van 5 lessen. Dat ademhaling bij de bevalling van belang is, is bekend (‘puffen’). Maar gedurende de hele zwangerschap kunnen de zwangere én haar baby veel profijt hebben van de juiste ademhaling. We combineren de ademlessen met lichte Pilatesoefeningen en sluiten altijd af met een ontspanningsoefening. 

"Before any real benefit can be derived from physical exercises, one must first learn how to breath properly"