Pilates Buitentraining

Pilates Buitentraining voor duo’s volgt de principes van Pilates, we hebben dus veel aandacht voor houding, adem, stabiliteit en core. Tijdens het wandelen doen we ook cardio-oefeningen en maken we er een echte total body work-out van.

Pilates Buitentraining mindful motion

Opbouw van de Pilates Buitentraining

  • Wandel work-out. We zorgen dat we eerst goed warm worden. Daarvoor wandelen we 20 minuten door de Broekpolder, waarbij we tijdens het wandelen ook oefeningen doen
  • Staande oefeningen. Joseph Pilates gebruikte zelf veelvuldig staande oefeningen. In de hedendaagse Pilatesles is dit een beetje naar de achtergrond gegaan (meer matoefeningen). Maar tijdens de buitentraining zetten we de staande oefeningen in om te werken aan balans en kracht. 
  • Matoefeningen. Op een droge, beschutte en verlichte plek doen we authentieke Pilatesoefeningen op de mat. De staande oefeningen beslaan samen met de matoefeningen ongeveer 30-35 minuten van de training.  
  • Cooling down (5 minuten)
De intensiteit bepaal jijzelf. Ik pas de oefeningen aan aan jouw wensen. Zo kunnen we bijvoorbeeld meer focussen op kracht, of juist mindfulnessoefeningen tijdens het wandelen toevoegen.
pilates buitentraining obliques

Waar 

De Pilates buitentrainingen vinden plaats in de Broekpolder in Vlaardingen. We spreken af op een vast punt, waar ook de matoefeningen plaatsvinden (ik neem dikke matten hiervoor mee). Dit is een plek waar we droog en beschut staan en ook verlichting aanwezig is. 

personal training broekpolder

Voor wie

De lessen doen we met 2 deelnemers en mijzelf. Bijna iedereen kan meedoen. Ook als je een blessure hebt, kunnen we kijken wat mogelijk is. Of als je na de bevalling bijvoorbeeld weer wilt gaan sporten. Mocht je zelf geen partner hebben met wie je de training wilt doen, kun je je ook aanmelden. Dan ga ik voor je op zoek naar een bijpassende partner. 

pilates buitentraining side kick

Wanneer

We plannen de buitentrainingen op een moment dat past voor jou, je partner en mij. De trainingen gaan altijd door, behalve als de weersomstandigheden zo extreem zijn dat we niet veilig kunnen trainen. 

Kosten

De kosten zijn 179 euro per persoon voor 5 lessen.