Laura en Inge

"Met haar aanwijzingen en persoonlijke aandacht begeleidde Tessa ons naar de meest effectieve uitvoering van de oefening."

Samen sporten is leuker dan alleen! Dat was het motto van vriendinnen Laura en Inge. Nu de sportscholen dicht zijn, waren ze dringend op zoek naar een activiteit om samen te doen. Om zelf thuis de discipline te vinden om oefeningen te doen vonden ze namelijk allebei erg moeilijk. En Zoomlessen was niet het geschikte medium voor hen. De Pilates Buitentraining leek hen wel wat.

pilates buitentraining ervaring

Ze vonden al snel een gezamenlijke focus waar ze bij de Pilates Buitentraining aan wilden werken; Versterken van rugspieren en soepel maken van schouders. Een prima uitgangspunt voor een serie van 5 buitenlessen!
Diep in de winter van 2021 begonnen Inge en Laura aan het traject. Toen was het nog koud, en konden we de opwarmende wandeling goed gebruiken. Inge: “Na de wandeling waren we goed warm en konden we zonder problemen op de mat verder. Eenmaal thuis was het echt lekker om buiten te hebben gesport. En thuis hoorde ik de stem van Tessa nog regelmatig in mijn achterhoofd “Schouders los”. Ook was mijn aandacht voor mijn ademhaling beter.”

Op de mat gingen we bewust aan de slag met het vinden en versterken van de gewenste spiergroepen. Laura: “De oefeningen die Tessa gaf waren heel subtiel. Van de buitenkant zou je niet zeggen dat we keihard aan het werk waren. Maar met haar aanwijzingen en persoonlijke aandacht begeleidde ze ons naar de meest effectieve uitvoering. Daardoor spraken we precies de goede spieren aan, en dat voelden we wel! Doordat we maar met z’n tweeën waren konden Inge en ik volop vragen stellen tijdens het trainen. Ik kan nu bijvoorbeeld buikspieroefeningen veel meer uit mijn buik halen, omdat ik niet met mijn nek aan het compenseren ben.”

pilates buitentraining laura inge

Inge: “De uitleg die Tessa gaf was heel fijn. Op een leuke manier en to-the-point. En als ik het niet gelijk goed deed, kon ze het geduldig nog een keer uitleggen 😊.” Laura sluit zich daarbij aan “Het was zeker duidelijk en toegankelijk. En ondanks dat we bekenden van elkaar waren, was het heel professioneel.”

Laura en Inge waren erg gemotiveerd doordat ze het traject met z’n tweeën deden. Ze hebben ervaren dat de kans van slagen veel groter is op deze manier. Wil jij ook een stok achter de deur? Geef je dan samen met jouw maatje op voor de Pilates Buitentraining!

Maak nu een afspraak!

Ik kom naar je toe voor een proefles Personal Pilates, nu voor slechts 25 euro!

Mindful Motion

Uit je hoofd, in je lijf