Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

De helende kracht van boosheid

Boosheid is een hele gezonde emotie, hoewel het in onze cultuur vaak wordt omgeven door taboes en misvattingen. Bij mijn laatste familieopstelling sprak ik over de kracht van boosheid, en niet iedereen begreep onmiddellijk waar ik het over had. Het onderdrukken van boosheid lijkt misschien de juiste weg, maar het is uiteindelijk een self-fulfilling prophecy.

boosheid gezonde emotie

De mantel der liefde is destructief

Het is onmogelijk om boosheid onbeperkt weg te stoppen. Als je je boosheid blijft onderdrukken, bereik je uiteindelijk een breekpunt. Die ongecontroleerde woede, die we vrezen, kan leiden tot agressie in woorden of daden.

Maar als je boosheid kunt omarmen als een gezonde emotie, zul je ontdekken dat het een signaal is dat je grenzen worden overschreden. Boosheid kan een reactie zijn op onrecht of ongepast gedrag van anderen, en je kunt deze emotie op een volwassen en constructieve manier uiten. Dit opent de deur naar wederzijds respect en begrip tussen jou en de mensen om je heen.

wanneer je lichaam nee zegt boektip

Wanneer je lichaam nee zegt

Deze inzichten kreeg ik dankzij Gabor Maté; een arts en auteur (zie mijn boekverslag van zijn bestseller Wanneer je lichaam nee zegt) die zich richt op de rol van emotionele en psychologische factoren bij gezondheid en welzijn. Hij benadrukt dat emoties, waaronder boosheid, een belangrijke rol spelen bij het aangeven en aanvoelen van grenzen in relaties en communicatie.

Ik lees nu zijn nieuwste boek ‘De mythe van normaal; over trauma, ziekte en heling in een toxische maatschappij’, waarin hij hier ook verder op ingaat.

Ontdek de kracht van systemische coaching

Als systemisch coach help ik jou om de magie van deze emotie te begrijpen en te omarmen, zodat je effectiever kunt communiceren, gezondere relaties kunt opbouwen en persoonlijke groei kunt bereiken. Mijn aanbod omvat een systemische coachtraject en familieopstellingen, waarbij we samen diep duiken in de onderliggende dynamieken die je belemmeren. Samen werken we aan het herstellen van jouw balans en het ontwikkelen van veerkracht.

Stuur me een berichtje via 06 4234 8043 voor een vrijblijvende kennismaking en ontdek hoe systemische coaching en familieopstellingen jou kunnen helpen bij het verkennen van je boosheid en het herstellen van gezonde grenzen in je leven.

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: