Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Onzichtbare lasten uit de kindertijd

Soms krijg je als systemisch coach een periode lang dezelfde vragen. De laatste tijd komen in mijn coachpraktijk steeds coachees die zich in hun werksituatie tekort gedaan voelen. Als ik dan doorvraag, blijkt dat ze dit al kennen vanuit hun kindertijd. In hun gezin van herkomst had een ouder een lievelingetje tussen de kinderen, en dat was niet mijn coachee.

ouderlijke voorkeuren

Tekort

Dit tekort aan aandacht en het gevoel niet gezien te worden, dragen ze mee naar andere situaties in hun leven. Het komt telkens weer naar boven en brengt hen terug naar die kwetsbare kindertijd. Dit diepgewortelde tekort kan door niemand anders worden gevuld.

Familieopstelling

Om inzicht te bieden in deze dynamieken, is een familieopstelling een prachtig instrument. Een opstelling biedt een veilige omgeving om de onderliggende patronen te verkennen en te doorbreken.

Ook als jij juist de favoriet van de ouder was, kan deelname helend zijn. Het kan je helpen om de last en de verwachtingen die hiermee gepaard gingen, te begrijpen en los te laten. Vaak draagt de favoriet onbewust schuldgevoelens of verantwoordelijkheden met zich mee die je belemmert in je volwassen leven. Door deel te nemen aan de opstelling, krijg je de kans om deze gevoelens te verwerken en je te bevrijden van deze onzichtbare lasten.

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: