Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Wat ligt er op jouw bordje?

Overbelasting ligt op de loer bij mensen met chronische pijn. Door je pijn heb je minder energie en mogelijkheden om dingen te doen. Maar je kritische zelf vind dat je nog steeds van alles moet kunnen. Dus wat doe je als je overbelast bent?

overbelasting chronische pijn

Evalueer je taken

Evalueer alle taken die je op je bordje hebt rondom je gezin, familie, werk en andere dingen waarvan jij vindt dat je ze wilt of moet doen. Het heeft bij mij veel te lang geduurd voordat ik zaken van dat bordje begon af te gooien. Ik had een jaarcontract op mijn werk, dus vond dat ik het niet kon maken om me ziek te melden. Voor mijn kinderen zorgen vond ik zo’n basistaak, dat ik niet onder ogen wilde zien dat de fysieke belasting te veel was. Al die dingen die ik vond dat ‘ik moest kunnen’ belemmerden mijn herstel en maakten zo de lijdensweg alleen maar langer.

Prioriteiten en hulp vragen

En hoe krijg je dingen van je bordje af? Daar zijn 2 oplossingen voor. Prioriteiten stellen en dus dingen niet meer doen. Keuzes maken is niet makkelijk, maar geeft veel ruimte. En als je dit te moeilijk vindt, kun je ook hulp vragen voor de dingen die je echt niet wilt schrappen. Hulp vragen is geen zwakte, uiteindelijk is het juist heel sterk om je behoefte uit te spreken en een helpende hand te aanvaarden.

overbelasting bij chronische pijn

Quality time

Realiseer je dat het een oplossing is voor de langere termijn. Als jij alleen de dingen doet die voor jou belangrijk zijn, heb je daar ook echt de energie voor. En kun je kwalitatieve tijd besteden aan je gezin, je hobbies of vol frisse energie je werk verrichten.

Ik ben heel benieuwd naar jouw bordje, en of het je lukt er wat vanaf te gooien. Laat je het me weten in de reacties?

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant:
the magic fix
Coaching

The magic fix

Hoe fantastisch zou het zijn als je pijn van de een op de andere dag zou verdwijnen? Mensen met chronische pijn zullen hier vaak over

Lees verder »