Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Hoe selecteer je de perfecte coach?

Meer dan 80.000 coaches in Nederland. Hoe vind je daartussen de juiste coach voor jou? Ik bespreek een aantal criteria die van belang zijn om in ogenschouw te nemen als je zoekt naar een coach die perfect bij jou past:

hoe selecteer je de perfecte coach

  • Opleiding

Coach is geen beschermd beroep. Ik vind het erg jammer dat iedereen zich zomaar coach mag noemen. Maar als je kijkt naar de opleiding kun jij in ieder geval een eerste schifting maken in kwaliteit.

Binnen het Europese EQA-keurmerk (een Europees kwaliteitsstempel voor coachopleidingen) vallen 4 coachingsniveaus: Foundation, Practitioner, Senior Practitioner en Master Practitioner

Ik heb mijn coachopleiding bij NONONS gevolgd op het Practitioner niveau. En aanvullend heb ik nog een opleiding tot systemisch coach afgerond.

  • Beroepsvereniging

Coaches die aangesloten zijn bij een beroepsvereniging bieden kwaliteit. Toen ik me aansloot bij de NOBCO (de Nederlandse Orde van BeroepsCOaches) heb ik bijvoorbeeld een internationale ethische code ondertekend, waarin is vastgelegd hoe je als professional omgaat met integriteit, contractering en verantwoordelijkheid.

  • Aanbevelingen

Kent iemand uit je omgeving een goede coach die hij of zij kan aanbevelen? Zo niet, kun je natuurlijk ook de reviews bekijken van de coach op de website. Of nog beter op Google of LinkedIn (dan heeft de coach ze niet zelf uitgekozen). Bij mij kun je op de verschillende manieren meerdere reviews vinden, het meest uitgebreide overzicht vind je hier op mijn website.

  • De klik

Yvonne Burger, hoogerlaar bij de VU in Amsterdam, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van coaching. Uit haar onderzoek blijkt dat voor een succesvol coachingstraject een goede werkrelatie tussen coach en client de meest bepalende factor is.

In het gratis intakegesprek (dit kan telefonisch of live) kunnen we samen kijken of wij een klik hebben.

  • Coachstijl en -technieken

Ben je iemand die graag de diepte ingaat, of ben je veel praktischer ingesteld? Bij mij kom je bij allebei de wensen volledig aan je trekken. Met systemische coaching gaan we echt de diepte in om patronen te ontrafelen. En vervolgens ben ik een hele oplossingsgerichte coach die graag met jou aan de slag gaat om dit toe te passen in het hier en nu.

  • Intervisie

Intervisie is nog zo’n mooi criterium van kwaliteit. In mijn 2 intervisiegroepen reflecteer ik samen met mijn beroepsgenoten op ons functioneren. Hierdoor blijf ik scherp dat ik mijn eigen patronen niet op mijn coachees projecteer.

  • Ervaringsdeskundigheid

Je wordt er bijna mee overspoeld; de mensen die een burn-out hebben doorgemaakt en daarom nu denken dat ze anderen met een burn-out daarmee kunnen helpen. Helaas is deze ervaringsdeskundigheid alleen niet genoeg voor een goede coach. Want wat voor jou heeft gewerkt, hoeft voor een ander niet te werken.

Ik zet mijn ervaringsdeskundigheid daarom vooral in als luisterinstrument. Een coachee hoeft maar 2 zinnen te vertellen, en ik weet al heel veel. Omdat ik zelf ook veel van de problematiek rondom pijn heb doorgemaakt. Dat betekent niet dat mijn oplossing de juiste is voor jou. Daarom gaan we samen op zoek naar hetgeen voor jou goed werkt.

wat is pijncoaching

Kan ik je helpen?

Wil je kijken of het tussen ons klikt, en of mijn coachstijl je bevalt? Maak dan een afspraak voor een gratis intake, neem contact op via 06 – 4324 8043.

* Input voor dit artikel gekregen uit het artikel “Hoe vind je een goede coach” uit de Volkskrant van 22 februari 2022

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant:
the magic fix
Coaching

The magic fix

Hoe fantastisch zou het zijn als je pijn van de een op de andere dag zou verdwijnen? Mensen met chronische pijn zullen hier vaak over

Lees verder »