Jet

"Eindelijk heb ik een work-out gevonden die ik leuk vind en daardoor ook volhoud "

Tijdens mijn gesprek met Jet over haar ervaringen in mijn Pilateslessen begon ik helemaal te gloeien van trots. Jet verwoordde precies de dingen, waarvan ik hoopte dat het mijn sterke punten zijn. Dat een ‘leerling’ dat ook exact zo ervaart, is voor mij het ultieme compliment. Dit is het verhaal van Jet (33 jaar, werkt als marktonderzoeker).

Core stability

“Ik weet van mezelf dat mijn lichaam het nodig heeft om minimaal 1 uur in de week te werken aan core stability en flexibiliteit. Als ik die minimale inspanning doe, heb ik minder last van lage rugpijn en een stijve bovenrug. Deze klachten ontstaan doordat ik doordeweeks een kantoorbaan heb en veel in dezelfde (slechte) houding zit.

Verkeerde houding

Eerder heb ik verschillende work-outs geprobeerd (zoals verschillende bootcamps) en oefeningen van de fysiotherapeut thuis gedaan. Maar ik merkte dat ik na een paar weken al met minder plezier naar de lessen ging en het uiteindelijk niet volhield omdat ik de lessen niet altijd even leuk vond. De lessen waren weinig gevarieerd en ik vond dat er te weinig aandacht was voor het juist uitvoeren van de oefeningen. Ik zie het nut niet van 60 burpees, en 50 sit-ups als mensen ze in de verkeerde houding doen. Het waren echt ‘drill’ oefeningen waarbij het meer om kwantiteit dan kwaliteit gaat, en die ik na een paar weken al behoorlijk zat was.

De juiste motivatie

In de Pilateslessen van Tessa heb ik een work-out gevonden die ik wel volhoud. Het is eindelijk iets dat ik niet van mezelf moet doen, maar iets dat ik leuk en relaxed vind om te doen. Met deze juiste motivatie vliegt het uur echt voorbij.

Persoonlijke aandacht

De Introductiecursus was voor mij de perfecte start. Het was een klein groepje met veel persoonlijke aandacht van Tessa. Ook binnen de 5 lessen was er meer dan genoeg variatie in de oefeningen. Maar er kwamen ook oefeningen terug, waardoor je de vooruitgang in je lichaam kunt merken. Tessa brengt de les heel leuk en er hangt een relaxte sfeer.

Variatie

De rugklachten zijn inmiddels weer verleden tijd en ik merk dat mijn lichaam meer ontspannen is. Ik had 1 les gemist omdat ik verhinderd was, en merkte gelijk het verschil.

Eye-opener

Vorige week introduceerde Tessa kleine gewichtjes, en dat was voor mij een eye-opener voor wat er nog meer mogelijk is. Op deze manier zijn er nog honderden variaties te verzinnen, en blijft de les altijd uitdagend voor me.”

ervaring mindful motion jet

Maak nu een afspraak!

Ik kom naar je toe voor een proefles Personal Pilates, nu voor slechts 25 euro!

Mindful Motion

Uit je hoofd, in je lijf