Merijn

Pilates is voor mij de perfecte combinatie van inspanning en ontspanning

Door verschillende lichamelijke klachten en chronische pijn kan Merijn geen high impact sporten doen. Maar ze wil wel graag in beweging blijven en op een verantwoorde wijze iets aan sport doen. Pilates is daarom voor haar echt een uitkomst: “Ik leer mijn spieren op de juiste wijze te gebruiken. Iets dat ik helemaal kwijt was, doordat ik allerlei compensaties had opgebouwd door de pijn. De focus op het trainen van de dieperliggende spieren, helpt me ook letterlijk overeind te blijven staan.

Pilates houdt mijn gewrichten soepel en geeft me daardoor meer bewegingsvrijheid en vermindert de spierspanning. Mijn ingewikkelde klachtenpatroon zorgt ervoor dat Pilates niet zo zeer bijdraagt aan pijnvermindering. Maar het is voor mij meer een kwestie van niet verder achteruit gaan. Ik heb er wel veel baat bij in het dagelijks leven en in mijn werk als business development manager. Het helpt me te blijven functioneren in een uitdagende zakelijke omgeving en ik kan in het algemeen meer blijven doen dan als ik geen pilates zou doen. Gedurende de dag komen de aandachtspunten van Pilates regelmatig in me op, en pas ik het toe als ik bijvoorbeeld mijn peuter optil of opsta.

De lessen van Tessa zijn prettig omdat we begonnen bij de basis. Ze heeft me helemaal opgeleid in hoe je lijf in elkaar zit en wat een goede houding is. Vanuit de basis bouwen we het op en ik merk dat ik steeds sterker wordt en steeds meer kan. Hoe langer ik les heb, hoe leuker het wordt. Nu we wat verder in het programma zijn, komt er steeds meer variatie en uitdaging. Dingen die ik nog niet kon in het begin, lukken nu wel. De kleine groepjes met veel persoonlijke aandacht zijn erg fijn.

Ik kan Pilates bij Mindful Motion van harte aanbevelen aan mensen met reumatische klachten of chronische (rug)pijn. Eigenlijk gewoon iedereen, het helpt je om fitter ouder te worden. Als je op de dertigste begint, heb je er op je zestigste nog profijt van!”

review mindful motion merijn

Maak nu een afspraak!

Ik kom naar je toe voor een proefles Personal Pilates, nu voor slechts 25 euro!

Mindful Motion

Uit je hoofd, in je lijf