Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Kun je zien dat ik snel over mijn grenzen ga?

Persoonlijkheidsanalyses zijn een mooie tool om inzicht te krijgen in jezelf en je gedrag. Sinds 2022 ben ik gecertificeerd DISC- en drijfveren specialist. DISC is een gedragsmodel dat het gedrag van mensen in hun omgeving onderzoekt. Je hebt misschien wel iemand iets over kleuren horen roepen: “Pfff, die collega is zó blauw!”

Een DISC-profiel bestaat uit vier gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. Daar horen 4 kleuren bij: rood, geel, groen en blauw. Als je bij mij een DISC-gedragsanalyse doet, krijg je inzicht in de mate waarin jij elk van deze vier gedragsstijlen in je hebt.

disc profiel grenzen

Hoe mijn DISC-profiel laat zien dat ik over mijn grenzen ga

Aan de hand van mijn eigen voorbeeld zal ik je vertellen waarom DISC ook interessant is voor mensen met pijn. Mijn sterke Rood-Gele profiel zorgt ervoor dat ik een borrelend vat vol ideeën ben, die ik gelijk wil uitvoeren.

Maar mijn chronische pijn zorgt ervoor dat dat niet altijd kan. Mijn dominante Sociale drijfveer veroorzaakt dan een groot ongenoegen, omdat ik zo graag mensen met pijn wil helpen. Al die fantastische ideeën die op de plank liggen te verstoffen, houden me weg bij het bereiken en ondersteunen van mensen met pijn. Dus dan ga ik over mijn grenzen heen. Ik blijf te lang zitten om toch al die ideeën uit te werken.

Mijn uitdaging? Mijn blauwe kant wat meer uitnodigen, zodat ik met een gedegen planning iets meer de rust erin krijg, en accepteer dat de dingen zijn zoals ze zijn.

Gereedschapskist

DISC is 1 van de vele tools die in mijn coach-gereedschapskist zitten. Daarnaast gebruik ik ook Acceptance & Commitment Therapy, Systemisch werk, Transactionele Analyse, oplossingsgericht coachen, Voice Dialogue  en NLP .

Wil jij ook inzicht in waarom je over je grenzen heen gaat, of het moeilijk vindt om je grenzen te communiceren? Dan kan ik je helpen met een DISC-analyse, en bijbehorende coaching. Laat me weten als je hier interesse in hebt! Stuur een berichtje via 06 – 4324 8043.

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: