Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Doorgegeven patronen herkennen en doorbreken

Ervaar jij blokkades of belemmerende patronen en weet je niet zo goed waar ze vandaan komen? Veel mensen erven de traumatische ervaringen van hun (over)grootouders en ouders. Heftige gebeurtenissen uit de generaties die voor jou leefden, kunnen vandaag de dag hun weerslag hebben op hoe jij in het leven staat. Zonder dat je precies weet wat je bij je draagt, zijn deze trauma’s of imprints op dna-niveau aan jou doorgeven. In het diepst van onze cellen zijn we ons namelijk bewust van de impactvolle gebeurtenissen die in ons familieveld hebben plaatsgevonden.

patronen doorbreken

Zeven generaties

Trauma’s kunnen zelfs tot zeven generaties teruggaan. En zolang ze niet worden aangekeken (weggestopt, of zelfs in de doofpot), worden ze doorgegeven aan de volgende generatie. Dat kan behoorlijk belastend zijn, om al die oude lading mee te dragen. Zo zie ik bij mij in de praktijk bijvoorbeeld veel trauma dat terug te leiden is naar de periode rond de Tweede Wereldoorlog. De ouders van mijn coachees zijn net na de oorlog geboren en hadden ouders die de oorlog hebben meegemaakt en getraumatiseerd zijn geraakt. Ze hadden geliefden verloren, honger geleden, grote armoede gekend of mensen voor hun ogen zien sterven. Dit trauma drukt dan onbewust ook op mijn coachees, met lichamelijke of emotionele klachten tot gevolg.

De cyclus doorbreken

Onze ouders waren veelal nog niet in staat om deze cyclus van trauma te doorbreken. Het goede nieuws is dat er inmiddels veel meer tools voorhanden zijn en dat je deze cyclus wel degelijk kán doorbreken. Jij kunt dat doen door het overgedragen trauma aan te kijken en los te laten. Door te erkennen dat het er is geweest en het lot te eren van de (voor)ouders die hiermee te maken hebben gehad. Een opstelling kan je daarbij helpen.

Door de grotere context in ogenschouw te nemen, kan je de belemmeringen die je in het hier en nu ervaart beter begrijpen. Je hebt dan de kans om patronen en blokkades blijvend te doorbreken. Er ontstaat vrijheid om te kiezen voor je eigen pad en het trauma daar te laten waar het thuishoort. Het resultaat? Je doorbreekt de ketting en stopt de dominosteentjes te vallen. Daarmee doe je niet alleen jezelf, maar ook jouw kinderen een groot plezier!

patronen doorbreken

Opstellingenwerk

Loop je tegen bepaalde patronen aan en vind je het moeilijk deze in je eentje te doorbreken? Ik kijk graag met je mee. Met een opstelling maken we zichtbaar waar er in jouw familiesysteem mogelijk trauma is doorgegeven. Zodat je je bewust wordt en blokkades kunt loslaten.

Wil je hierin begeleid worden, dan help ik je graag in mijn 1-op-1 traject of meld je aan als vraagsteller bij 1 van mijn familieopstellingen. Wil je meer weten of heb je een vraag? We kunnen een belafspraak inplannen om je behoeftes te bespreken, laat het me weten via 06 – 4324 8043. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

 

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: