Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Redenen om te representeren in een organisatieopstelling

De rol van een representant in een organisatieopstelling geeft een waardevolle kijk op complexe bedrijfsdynamieken. In deze blog ontrafelen we de overtuigende redenen om deze kans te benutten.

organisatieopstelling last teruggeven

Waarom meedoen als representant in een organisatieopstelling?

  1. Representant zijn bied je de kans om de kracht van deze methode te ervaren zonder direct een eigen vraag in te brengen. Als je nog niet eerder hebt deelgenomen aan een organisatieopstelling, maar wel nieuwsgierig bent, ben je van harte welkom om deel te nemen.
  2. Als representant in een organisatieopstelling leer je over de dynamiek binnen systemen, wat je helpt om meer bewustzijn te ontwikkelen over je eigen positie en rol binnen organisaties. Afhankelijk van de vraag die centraal staat, kun je bijvoorbeeld leren hoe verschillende teamleden zich verhouden tot elkaar en tot gedeelde doelstellingen. Of hoe dynamiek uit het verleden in het heden doorspeelt. Dit begrip kan van onschatbare waarde zijn bij het verbeteren van teamprestaties en samenwerking in je eigen werk.
  3. Het is tevens een uitstekende gelegenheid om te ontdekken of je in de toekomst zelf een vraaginbrenger wilt zijn. Het kan in eerste instantie ontmoedigend zijn om meteen je eigen vraag in te brengen, maar representeren biedt een laagdrempelige eerste stap.
  4. Organisatieopstellingen kunnen worden gebruikt om complexe zakelijke beslissingen te analyseren en te verbeteren. Als representant lever je een belangrijke bijdrage aan het identificeren van mogelijke obstakels, blinde vlekken en onverwachte gevolgen van beslissingen, wat kan leiden tot meer weloverwogen en effectieve keuzes.
  5. Als representant ervaar je wat de gevolgen zijn in je omgeving van de bewegingen die jij maakt. Andersom ervaar je wat dynamiek bij jou teweegbrengt. Dit bewustzijn gaat met je mee op weg in je eigen leiderschap.
  6. Je ontwikkelt meer empathie voor mensen die keuzes maken waar je je moeilijk in kunt verplaatsen. Door letterlijk in de schoenen van anderen te staan en hun gevoelens te ervaren, kun je met een mildere blik naar hun zakelijke beslissingen kijken.
  7. Tijdens de sessie werk je samen met mensen die je doorgaans niet kent, maar je zult merken dat er desondanks een sterke verbinding ontstaat op universele thema’s. Dit geeft een gevoel van voldoening en verbinding.
  8. Een bijkomend voordeel is dat je jezelf beter leert kennen. Je zult ontdekken dat je intuïtief kunt aanvoelen wat er op dat moment nodig is om te zeggen of te voelen, wat waardevol kan zijn in je dagelijks leven. Het kan een bevestiging zijn van je vermogen om naar je innerlijke stem te luisteren, en dit toe te passen in je werk.
  9. Wanneer je wordt gevraagd om te representeren in iemand anders’ opstelling, gebeurt dat vaak met een reden. Het kan zijn dat jouw eigen thema’s en emoties aan de oppervlakte komen. Hoewel dit soms moeilijk kan zijn, biedt het een waardevolle kans om bewust te worden van onverwerkte gevoelens en ermee aan de slag te gaan.
  10. Het biedt de kans om je te verbinden met iets groters dan jezelf, een vaak onvergetelijke ervaring voor degenen die voornamelijk vanuit hun hoofd leven. Dit laat zien dat ‘jij’ (het ego) eigenlijk niet zo belangrijk is.
  11. Het is een prachtige ervaring voor iedereen om te leren voelen, om te ontdekken wat van jou is en wat naar boven komt in je rol als representant.

organisatieopstelling Schipluiden

Wil jij het een keer ervaren? Op vrijdag 9 februari organiseren Liesbeth Remmers en ik een ochtend met familieopstellingen, waar nog plaats is voor vraaginbrengers en representanten. Of stuur me een berichtje via 06 – 4324 8043.

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: