Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Hoe kom je met pijn goed de feestdagen door?

Ik kijk zelf met gemixte gevoelens naar de feestdagen. Ik vind het heerlijk om gezellig te eten met mijn familie. Maar aan de andere kant zit ik snel te lang, en heb ik pijn.

Cruciaal voor een prettige kerst met pijn is het helder communiceren van je grenzen. Mijn coachees vinden dit vaak best ingewikkeld. Ze pleasen graag de ander of zijn bang dat ze een zeurpiet zijn.

Ah toe, blijf nou!

Soms zijn ze vol goede voornemens om voor zichzelf te zorgen, maar worden ze toch weer overgehaald door de ander “Ah, blijf nog even, het is zo gezellig!”

Maar hoe kun je jezelf nu steviger neerzetten bij het communiceren van je grenzen? Ik gun jou een klein beetje Gandalf.

grenzen communiceren tijdens de feestdagen

You shall not pass!

Op de foto zie je mij in de houding van Gandalf tijdens een cruciaal moment in In de ban van de ring. Met al zijn kracht steekt hij zijn toverstok in de grond en schreeuwt tegen het monster Balrog “You shall not pass!”.

Misschien een beetje een gekke vergelijking, maar ik zie de parallel tussen Gandalf die het fellowship van de ring beschermt, en mensen met pijn die hun eigen energieniveau moeten beschermen.

Nu zeg ik natuurlijk niet dat je moet gaan schreeuwen tegen je tafelgenoten tijdens het kerstdiner ;-). Maar wie weet kun je dit voorbeeld meenemen als inspiratie als je merkt dat iemand over jouw grens heenstapt.

Kort en duidelijk

Wees vooral duidelijk en helder. En houd het kort, hou je weg van excuses. Het kan heel simpel “Ik vind het heel gezellig, maar ik ga nu naar huis”.

Hulp nodig?

Blijf je het toch lastig vinden? Dan kan ik je als pijncoach begeleiden. Neem contact met me op via 06-43248043.

grenzen communiceren illustratie

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: