Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Boektip: Rake vragen brengen beweging

Rake vragen brengen beweging in situaties die vastzitten. In mijn coaching gebruik ik rake vragen, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag met het boek van Siets Bakker. Het boek ‘Rake vragen’ is een praktische gids als jij je gespreksvaardigheden wilt verbeteren door middel van het stellen van effectieve vragen.

Rake vragen

Het boek introduceert het concept van ‘rake vragen’, dat zijn vragen die recht op de kern van een probleem of uitdaging raken en die de persoon aan wie de vraag gesteld wordt aanmoedigen om dieper na te denken over hun situatie. Het boek beschrijft verschillende soorten rake vragen en geeft praktische tips over hoe ze te gebruiken in verschillende situaties, zoals tijdens coaching sessies, teamvergaderingen en sollicitatiegesprekken.

rake vragen boek inspiratie

Bakker benadrukt het belang van luisteren en observeren als essentiële vaardigheden voor het stellen van rake vragen. Ze moedigt lezers aan om zich bewust te zijn van hun eigen vooroordelen en aannames en deze los te laten om een open en nieuwsgierige houding te ontwikkelen.

Er is ook een app van trouwens! Even schudden aan je telefoon en er rolt random een rake vraag uit.

Meer boekentips

Wil je al mijn boekentips zien, kijk dan eens op de pagina Inspiratie.

boeken boekenclub body mind

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: