Het verhaal van Marian

"Je hoeft het niet alleen te doen"

Het delen van je verhaal, over jouw pijn, kan heel helend zijn. Voor jezelf, omdat je eindelijk een keer de ruimte neemt (en krijgt) om je hele verhaal te vertellen. En helend naar anderen, omdat je andere mensen met chronische pijn ermee kunt inspireren.

Vandaag deel ik het verhaal van Marian, die iedereen met chronische pijn wil laten weten dat ze niet alleen zijn. En het niet alleen hoeven te doen.

“Mijn tip voor anderen met chronische pijn is om het kenbaar te maken. Voel je niet bezwaard. Ik ben altijd voorzichtig geweest met uitspreken van bepaalde problemen. Maar het uitspreken kan leiden tot loslaten en acceptatie. Je hoeft het niet altijd zelf te doen. Het helpt om te voelen dat er meerdere mensen zijn om je te helpen.

Doe het niet in je eentje, vertel je verhaal. Zeg wat je nodig hebt. Je hoeft niet alles zelf op te lossen. Steun vanuit je omgeving is lastig als ze jouw verhaal niet begrijpen. Trek op tijd aan de bel als het echt niet meer gaat. En mij helpt het om buiten te zijn en endorfines op doen. Lekker wandelen of fietsen. Doe dingen waar je vrolijk van wordt.”

Wil jij ook jouw verhaal delen, om zo anderen te helpen? Meld je dan aan voor deze rubriek. Ik zie je berichtje graag tegemoet!

pijn verhaal marian

Marian wilde graag anoniem blijven. Daarom is een stockphoto gebruikt van Freepik.com: Woman travel photo created by wayhomestudio

Maak nu een afspraak!

Voor een gratis intakegesprek.

Mindful Motion

Uit je hoofd, in je lijf