Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Het hele serviessie; iedereen hoort erbij

Mijn oma had altijd heel graag de hele familie bij elkaar. Al mijn ooms, tantes, neven en nichten, en natuurlijk zij en opa. Haar ogen straalden als ze haar ‘hele serviessie’ bij elkaar had, zoals ze dat noemde.

familiesysteem insluiting en verstrikking

Insluiting

Systemisch gezien snapte oma goed hoe het zat. Iedereen hoort erbij, niemand wordt buitengesloten. Insluiting is 1 van de 3 basisprincipes binnen systemisch coachen.

Buitengesloten

Is er iemand in jouw familiesysteem ooit buitengesloten? Het systeemgeweten accepteert dit niet, dat wil dat het systeem compleet is en blijft. Het systeemgeweten zal een willekeurig lid van de familie kiezen om de buitengeslotene in een latere generatie te representeren.

Verstrikking

Doordat je verbonden bent met het zwarte schaap kun je hetzelfde gedrag vertonen. Merk jij dus in het hier en nu dat je vast zit in patronen die niet van jou lijken? Reageer je extremer dan je zou verwachten in een specifieke situatie? Het kan zijn dan je verstrikt bent met de buitengeslotene.

Opstelling

Een opstelling (in een groep of 1-op-1) is een krachtige tool om verstrikkingen op het spoor te komen en op te heffen. Wil je hier meer over weten? Contact me via 06 – 4324 8043.

Ps. over servies gesproken! Een tafelopstelling kun je prima met koffie- of theekopjes doen. Als er maar een oortje aan zit, zodat we kunnen zien welke kant het kopje (en dus de persoon) opkijkt ;-). Dit is heel geschikt voor online systemische coaching, zo haal jij de opstelling in je eigen huis!

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: