Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Kun jij goed aarden?

Voel jij je wel eens los van alles en iedereen? Of zit jij veel met je hoofd in de ruimte?

Als je niet goed bent geaard geef je je kracht weg aan de situatie om je heen. Tegenslagen komen sterker binnen en je voelt je kwetsbaarder. Je kunt worden overspoeld door allerlei indrukken en emoties, en zo kan dit ook leiden tot overprikkeling. Het brengt je uit evenwicht en trekt je uit je focus, waardoor je verwijderd bent van je waarden, je innerlijke wijsheid en kracht.

aarden ruimte pegdolls

Oefening om te aarden

Wil je meer in je kracht staan? Probeer dan met beide benen stevig op de grond te staan. Ik heb hier vanuit de Pilates een simpele oefening voor, waarbij je echt probeert te wortelen.

Stap 1. Ga met je voeten op heupbreedte staan en sta rechtop. Je knieën zijn lang, maar niet overstrekt. Voel hoe je met je volledige voeten de grond raakt; de bal van je voet, je hiel, de zijkanten, alles. Je staat met evenveel gewicht op beide voeten, je heupen zijn recht. Til al je tenen op en zet ze 1 voor 1 bewust weer stevig neer.

Stap 2. Visualiseer dat er onder je voeten en uit je tenen wortels de grond schieten. Honderden grote en kleine wortels, diep in de grond. Een heel wijdvertakt netwerk, waarmee je verbonden bent met de aarde. Beweeg nu van rechts naar links met je lichaam, terwijl je stevig geworteld blijft. Kijk hoe ver je kunt bewegen, terwijl jij volledig contact blijft houden met de grond. Herhaal een paar keer van rechts naar links.

Stap 3. Doe nu hetzelfde, maar dan van voor naar achter. Beweeg je lange lichaam zo ver naar voren als dat jij volledig contact houdt en ook weer naar achteren (houd daarbij ook je tenen aan de grond!). Herhaal een paar keer. Kom weer terug in het midden.

Deze oefening kun je iedere ochtend doen als je opstaat. Dan ben bij de start van de dag al meer in contact met de aarde, en loop je niet zo te spacen ;-).

Pilates wandeling

Andere manieren om te aarden:

  • Loop zo veel mogelijk op blote voeten. Binnenshuis, maar misschien de komende tijd ook wel buitenshuis als het wat warmer wordt
  • Af en toe een bewuste pauze zorgt ervoor dat je meer in het hier en nu bent, en daardoor ook meer geaard. 
  • Werken in de tuin is heel ontspannend en geeft je letterlijk meer contact met aarde
  • Een wandeling in het bos maakt je ook weer ‘gegrond’

Wandelcoaching

Als aanvulling op de natuurwandeling, kun je ook bij mij een wandelcoachingtraject doen. Vanuit mijn Pilateservaring besteed ik veel aandacht aan het aarden, zodat jij letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen staat.

wandelcoaching illustratie

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: