Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Five finger breathing ademoefening

Adem laat je ontspannen, fysiek en mentaal. Als je gestresst bent, heb je vaak een snelle ademhaling en zit die hoog. Zo’n ademhaling is heel functioneel bij een fysieke inspanning. Maar zodra de snelle en hoge ademhaling voor jou standaard wordt, staat je lichaam dus continu in een stress-stand en verbruik je ook nog eens veel meer energie dan nodig is. Een diepe ademhaling of buikademhaling kan helpen bij het verminderen van de fysieke en mentale stress (die vaak gepaard gaat met chronische pijn).

five finger breathing oefening

Five finger breathing oefening

‘Five finger breathing’ is een simpele ademhalingsoefening om je lijf en hoofd te laten ontspannen. Hij is heel toegankelijk omdat je de oefening altijd en overal kunt doen, en je maar 2 minuten nodig hebt. Zo doe je het:

  • Plaats de wijsvinger van je ene hand aan het begin van je duim van je andere hand.
  • Op een inademhaling ga je met je wijsvinger langs de buitenkant van de duim omhoog, op de uitademhaling ga je langs de binnenkant van de duim naar beneden.
  • Ga zo verder met de wijsvinger, en alle andere vingers.
  • Probeer je vinger (en dus je adem) langzaam te laten bewegen.
  • Neem na 1 rondje een korte pauze en doe dan nog een rondje, nog iets langzamer (liefst 1 minuut).

Sweet spot

Een rustige ademhaling en rust in je hoofd gaan hand in hand: adem rustig en ook je brein komt tot rust. Ademhaling is voor mij een verbindende factor, tussen Pilates, life coaching en systemische coaching. De sweet spot in het midden. Mijn unieke combinatie die ik kan bieden aan mensen met pijn, of die op een andere manier onder spanning staan.

Tessa ademcoaching

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: