Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

De keerzijde van flexibiliteit

“Heb je vroeger fanatiek aan ballet of aan turnen gedaan?”

Dat is een van de standaardvragen die behandelaars aan mij stellen. Bij een intake heeft de behandelaar dan geconstateerd dat ik enorm flexibel ben, en dat wijten ze aan het feit dat ik (inderdaad) vroeger lange tijd 2 keer per week aan ballet heb gedaan.

psychologische flexibiliteit

Extra hard werken

Maar als ik toen geweten had, dat juist fanatieke balletmeisjes (ik zou mezelf geen ballerina willen noemen ?) de rest van hun leven genoodzaakt zijn om hun spieren goed krachtig te houden, had ik wel even twee keer nagedacht. Je spieren moeten bij een grote flexibiliteit juist extra hard werken om alles bij elkaar te houden.

Het bijzondere van het menselijk lichaam is dat mijn lichaam de houding van de foto juist uitermate uitdagend vindt (ondanks de glimlach ?). Mijn korte hamstrings en strakke kuitspieren zorgen er weer voor dat ik ook hiervoor keihard moet werken ?.

Puzzelen

Inmiddels ben ik gefascineerd door het menselijk lichaam, en de menselijke geest. Eigenlijk doe ik bij Pilates en bij coaching hetzelfde: Puzzelen om te kijken wat jij precies nodig hebt. Dat je op een bepaald punt heel flexibel bent, hoeft niet te betekenen dat je in een andere situatie of houding dat ook bent. En die puzzel, om te kijken wat er nodig is voor welk lichaam en welke geest, is zo interessant om te maken.

keerzijde van flexibiliteit

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: