Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Waarom alcohol en pijn niet goed samengaan

Ik drink nauwelijks alcohol. 1 glas in de week is veel. En dat is echt wel anders geweest. In mijn jongere jaren was ik een gezelligheidsdrinker. Bij lekker eten, op feestjes, of in een discotheek hoorde een wijntje of een biertje er echt wel bij.
 
Maar sinds een jaar of 9 is daar verandering in gekomen. Toen ik zwanger werd van mijn zoon stopte ik helemaal met drinken, en dat liep door in de periode dat ik borstvoeding gaf. Vrij snel daarna was ik nog een keer zwanger, en nog een keer borstvoeding. Inmiddels had ik ook pijn en zette ik het ‘bijna niet’ drinken voort.
waarom alcohol en pijn niet samengaan
 
Ik heb eigenlijk altijd geroepen dat ik ‘afgekickt’ was van de alcohol door de zwangerschappen/borstvoedingsperiodes. Niet dat ik ooit verslaafd was, maar ik dacht echt dat mijn lichaam de langere tijd zonder alcohol structureel als nieuwe basis had aangenomen.

Verwerken van alcohol kost energie

Nu weet ik dat het aan de pijn ligt dat ik niet meer drink. Het verwerken van alcohol kost je lichaam namelijk veel energie. Energie die je helemaal niet hebt als je chronische pijn hebt. Want je lichaam is continu bezig met het vechten tegen de oorzaak van de pijn en alle ongemakken die erbij komen kijken.

Dry January?

Dus heb je pijn, en wil je graag meer energie? Een Dry January is voor jou geen gek idee om eens te ervaren hoe je energieniveau is zonder alcohol. Laat je het me weten hoe het bevalt om een maand niet te drinken? Ik ben heel benieuwd wat het met je doet!

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: