Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Wie heeft jou geleerd om sterk te zijn?

Ik hoor het Ivo Niehe aan Diana Ross vragen. Als ik in de sportschool mijn rondje op de crosstrainer doe, valt mijn oog op het televisiescherm. Ik blijf hangen door haar ongelofelijk krachtige antwoord. “Ik ben niet sterk, ik heb mijn mannelijke en vrouwelijke energie in balans”.

Eind jaren ’60 waren er geen zwarte rolmodellen op de televisie. Diana en haar Surpremes deden een baanbrekend optreden in de Ed Sullivan show. Met haar prachtige vrouwelijke energie bereikte ze vele harten in de Amerikaanse woonkamers. Maar zij moest ook haar ‘mannetje te staan’ in de keiharde televisiewereld. Prachtig hoe zij krachtig was door mannelijke en vrouwelijke energie in balans te hebben.

Heb jij het idee dat het bij jou uit balans is? Je bent niet de enige! Voor mensen met pijn is mannelijke energie verleidelijk. Soms wil je gewoon even doorbijten, omdat je anders niets kunt. Maar hierdoor ga je snel over je grenzen. In contact komen met je zachte, vrouwelijke kant kan je helpen beter in contact te komen met jouw grenzen.

tip voor het communiceren over grenzen

Tips

  1. Sta jezelf toe om te voelen: Vrouwen hebben de neiging om emoties te omarmen en te uiten. Sta jezelf toe om je emoties te voelen en te uiten op een gezonde manier.
  2. Luister naar je intuïtie: Vrouwen hebben vaak een sterke intuïtie. Luister naar je innerlijke stem en vertrouw op je gevoelens om de juiste beslissingen te nemen.
  3. Zoek verbinding met andere vrouwen: Vrouwen gedijen in gemeenschap en verbinding met andere vrouwen. Zoek manieren om verbinding te maken met andere vrouwen, zoals bijvoorbeeld het bijwonen van vrouwencirkels.
  4. Neem tijd voor zelfzorg: Zorg goed voor jezelf door tijd te nemen voor ontspanning en zelfzorg. Neem een ontspannend bad, doe aan Pilates, mediteer of ga wandelen in de natuur.
  5. Systemisch werk kan je helpen als je niet goed in contact komt met je vrouwelijke kant en tegen belemmerende patronen blijft aanlopen. Ik help je er graag bij!

Door deze tips toe te passen, kun je meer in contact komen met je vrouwelijke energie en een evenwichtiger en vervullender leven leiden. Probeer het eens en laat me weten hoe het voor jou werkt!

Interessante blogs om verder te lezen

kracht mannelijke vrouwelijke energie

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: