Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Wat is de rol van ‘Ja’ zeggen bij grenzen stellen?

Grenzen stellen gaat zeker niet alleen maar over ‘Nee’ zeggen. De component ‘Ja!’ is misschien wel net zo belangrijk. Want waar zeg jij allemaal ‘Ja’ tegen in je leven? Als ik naar mezelf kijk, zeg ik veel te vaak ‘Ja!’. Ik vind zoveel leuk om te doen, kan enthousiast worden van zoveel verschillende dingen. En daarmee ga ik dan toch over mijn eigen grenzen heen, omdat ik door mijn pijn maar een beperkte hoeveelheid energie heb.

ja zeggen grenzen

Bewuste keuzes

Nee zeggen is dus niet alleen maar dingen niet doen, die je niet wilt. Het gaat soms ook over dingen niet doen, die je graag wilt. En dat is natuurlijk superlastig. Want ik zeg toch altijd dat je moet doen wat voor jou belangrijk is? Maar ook daar kun je dus nog steeds bewuste keuzes in maken.

Zeg ja tegen jezelf

De sleutel daarin is uiteindelijk ‘Ja!’ zeggen, tegen jezelf. Als je jezelf insluit en ja zegt tegen je kwetsuren van binnen, zul je die keuzes vanuit je hart kunnen maken. In een coachgesprek kunnen we een hele mooie systemische oefening doen over jezelf nemen zoals je bent. Deze oefening gaat over zelfaanvaarding en zelfrespect.

Ben jij klaar om ‘ja’ te zeggen tegen jezelf, zodat je makkelijker ‘nee’ tegen anderen kan zeggen? Neem dan contact op om kennis te maken via 06-43248043.

Interessante blogs om verder te lezen

pijncoach pijn omarmen illustratie

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: