Recept voor succes
Stok achter de deur
Risotto met pompoenpuree en geitenkaas
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 middelgrote uien
- 3 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 300 gr risottorijst
- 600 ml kippenbouillon van 1½ tablet
- 400 ml droge witte wijn
- 700 gr pompoen
- 100 gr roomboter
- 100 gr parmezaanse kaas
- zwarte peper
- 250 gr geitenkaas
- 20 blaadjes basilicum
Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflook. Laat de olijfolie in een koeken-/hapjespan warm worden. Fruit hierin de knoflook en de ui op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg nu de risotto toe en bak een minuut mee. Giet de wijn erbij, net zoveel totdat het net onder staat. Laat dit 20 minuten koken op laag vuur, en voeg steeds een klein beetje vocht (eerst de rest van de wijn en dan de bouillon) toe. Blijf roeren.
Snijd ondertussen de pompoen in kleine stukken. Laat de boter in de kookpan met deksel langzaam smelten. Voeg de pompoen toe en laat 10 minuten stoven. Pureer daarna ¾ van de pompoen met een staafmixer.
Proef de risotto na 20 minuten. Deze moet ‘al dente’ zijn. Als je er dus in bijt, moet het niet hard zijn, maar ook niet te zacht. Laat het als het nog te hard is, nog een paar minuten langer koken en roer het door. Rasp de parmezaanse kaas en roer door de risotto. Breng de risotto op smaak met de peper.
Schep de risotto op een diep bord, doe in het midden een dot pompoenpuree er bovenop met de overige blokjes pompoen eroverheen voor de bite. Decoreer met brokjes geitenkaas en 5 blaadjes basilicum per portie.
Interessante blogs om verder te lezen:
- Hartstikke eng, maar toch gewoon doen
- De pannenkoekmethode: werken aan 2 kanten
- Word je lichaamsbewustzijn bij pijn juist kleiner of groter?