Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Best of nine 2020

Het beste van 2020. Voor veel mensen is dat heel diep graven. Maar ik moet zeggen dat, hoewel het natuurlijk een heel raar jaar was, ik tevreden en dankbaar terugkijk op 2020. Waar 2019 helemaal in het teken stond van de oprichting en het opbouwen van Mindful Motion Studio, heb ik me in 2020 gericht op het verder uitbouwen van het bedrijf en het verder ontwikkelen van mezelf. Heel mooi om dan terug te kijken. Er zit zo’n verschil met hoe ik nu in een les sta in vergelijking met vorig jaar deze tijd!

best of nine 2020

1. Online lessen volgen en geven

In maart ging Nederland op slot en heb ik al mijn lessen stop gezet. Ik werd opeens fulltime kleuterjuf en kon daarbij even niets extra’s hebben. Om me heen begonnen Pilatesscholen online les te geven en ik heb daar in het begin vooral zelf volop aan meegedaan (als deelnemer). Eindelijk had ik de kans om bij mijn eigen docente Melanie lessen te volgen (dat was voorheen niet handig vanwege de afstand), en dat deed ik heel graag. Drie keer per week deed ik aan haar lessen mee en het deed me zo ongelofelijk goed. Mijn nieuwe ‘beroep’ als juf viel me fysiek zwaar, omdat ik nog steeds pijn heb bij het zitten. De Pilateslessen hielden me letterlijk overeind. Later in het jaar heb ik het online lesgeven zelf ook opgepakt en heb ik mijn groep uit Overschie ook via Zoom les kunnen geven.

2. Buitenlessen

Gelukkig mochten we in mei weer samen sporten, maar wel buiten. Ik vond het heerlijk! Eigenlijk heeft buiten sowieso mijn voorkeur, dus ik was superblij. Alle deelnemers waren ook blij om weer te kunnen sporten. We hebben fantastisch zonnige lessen meegemaakt op het Speeleiland in Rotterdam en het Stadsstrand in Vlaardingen.

3. Ouder-kind Pilates

In 2020 heb ik afscheid genomen van de Peuterdanslessen. Ik vond het superleuk om les te geven aan de peuters, maar mijn hart ligt toch echt bij de Pilates. Inmiddels had ik een eigen methode ontwikkeld om ouder-kind Pilateslessen te geven, dus daar ben ik toen vol voor gegaan. Bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen hadden we de premiere, en ook in Overschie heb ik een groep opgestart.

4. Wandeling Kracht & Balans

Ik sloeg letterlijk en figuurlijk een nieuwe weg in toen ik samen met Jacqueline wandelingen aan ging bieden. Vanuit haar expertise als wandelcoach en mijn ervaring als Pilatesdocent ontwikkelden we de wandeling Kracht & Balans. En dat voelde supergoed! Het was een klein zaadje dat ik plantte, waar later nog meer moois uit zou groeien (zie ook punt 9)

5. Nandita & Fysio Dokwerk

Naast mijn eigen lessen in Overschie en mijn werk bij Pilatesstudio Statiek in Vlaardingen, kon ik 2 nieuwe adressen toevoegen aan mijn aanbod dit jaar. Yogastudio Nandita in Vlaardingen en fysiotherapiepraktijk Dokwerk in Maassluis. Het zorgde ervoor dat ik in 2020 gemiddeld zo’n 6 uur Pilatesles gaf in de week, waardoor ik een enorme groei kon doormaken.

6. Overschiese Sportweek

Heel bijzonder om weer mee te doen aan dit mooie evenement. Vorig jaar was het de kick-off van mijn lessen, en dit jaar heb ik weer veel nieuwe deelnemers mogen verwelkomen in de lessen.

7. Zwangerschapspilates

Ik heb veel verschillende cursussen en trainingen gevolgd, maar de opleiding Zwangerschapspilates heeft wel het meeste indruk gemaakt. Ik stond te popelen om deze bijzondere doelgroep les te gaan geven. En de animo is groot hebben we gemerkt bij Statiek! We hebben maar liefst 2 groepen kunnen opstarten en hopelijk volgend jaar sowieso een 3e.

8. #Everydaypilates

‘Bij de loodgieter lekt de kraan’ is een uitdrukking die ook in mijn geval opging. Als marketeer van achtergrond vond ik het moeilijk om mezelf te presenteren op social media. Ik weet wat werkt, maar doe het dan ook nog maar eens. Ik heb gemerkt hoe moeilijk het is om dit naast al je andere werk te moeten doen. Daarom begon ik mijn challenge #everydaypilates. Ik heb alle 34 (plus nog 3 extra) authentieke Pilatesoefeningen op de foto gezet en op mijn social media gepost. Een klus die ik regelmatig vervloekt heb, maar achteraf heel trots op ben!

9. Bekken in Balans

Dit wordt, wat mij betreft, het hoogtepunt van 2021! In december 2020 deed ik een privéwandeling met een klant met een overactieve bekkenbodem. Al vanaf het moment dat ik Pilatesdocent werd, wist ik dat dit mijn doelgroep was. Ik wil heel graag mensen, die vergelijkbare klachten hebben als ikzelf, helpen. Dus na die wandeling barstte ik van de ideeën en heb ik het Bekken in Balans programma ontwikkeld.

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: