Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

De Broekpolder voor mij alleen

Een bijzonder plaatje in de coronatijd: Een leeg pad in de Broekpolder. De laatste maanden is het opvallend drukker in de Broekpolder in Vlaardingen. Nu veel andere uitjes niet mogelijk zijn, en de Horeca dicht is, vallen veel mensen terug op de natuur. Wandelen is zo’n beetje coronahobby nummer 1 geworden. Soms kun je letterlijk aansluiten op de verharde paden. En terecht! Door te wandelen (of hard te lopen, of te fietsen) train je je longen en wordt je bloedcirculatie gestimuleerd. Daarnaast is de Broekpolder natuurlijk ook prachtig en heeft het een ontspannende werking op je geest.

Lockdown cadeau

Ik heb mezelf sinds januari twee keer in de week een ochtendwandeling ‘cadeau gedaan’. Sinds de lockdown ben ik bijna fulltime juf voor mijn 2 kleine kinderen en dat valt me soms zwaar. Samen met mijn man zochten we een oplossing voor mij om de lockdown wat beter door te komen. 2 keer per week blijft mijn man nu tot 9 uur ’s ochtends thuis en ontbijt hij met de kinderen. In die tijd kan ik een heerlijke wandeling maken in een bijna lege Broekpolder.

Voel me beter

De eerste keer was helaas geen overweldigend succes. Het regende hard, maar ik wilde me niet laten kennen. Ik wist dat als ik die dag niet zou gaan, het moeilijker zou worden om de tweede keer wel te gaan. Dus ik trok mijn regenpak en waterdichte schoenen aan en ging onverschrokken op pad. Het werd een klein rondje ;-), maar ik deed het wel. Thuis beloonde ik me nog even met een warme douche, en toen ik opgewarmd was, voelde ik me echt een stuk beter. Sindsdien heb ik gelukkig alleen nog maar kleine buitjes gehad, waardoor ik me niet laat afschrikken.

Het lopen in de ochtend heeft vele voordelen

 • Het is nog heerlijk stil en je komt maar incidenteel iemand tegen (zeker met iets slechter weer)
 • Tussen 8.00 en 9.00 uur zie je op dit moment de zon opkomen. Je start in het donker en eindigt in het licht. Een heerlijke natuurlijke wake-up light
 • Je hoort volop vogels fluiten
 • Je bent echt opgeladen voor de rest van de dag

lockdown tips broekpolder

Lockdown tips Broekpolder

Om optimaal te kunnen genieten, geef ik je de volgende lockdown tips Broekpolder:

 • Bedenk goed wanneer je gaat. In het weekend is het momenteel echt heel erg druk. Kijk of het lukt om net als ik doordeweeks in de ochtend te gaan, dan is het ook rustiger dan ’s middags.
 • Keer om en ga terug naar huis als je ziet dat het té druk (ik weet het, dat is niet leuk, maar wel veilig).
 • Kom zo veel mogelijk met de fiets of lopend. Mocht je toch met de auto komen, kijk dan op de website van de Broekpolder voor de extra parkeerplaatsen die zijn gecreëerd.
 • Doe stevige en liefst waterdichte (wandel)schoenen aan. De polder is nat, en veel paden zijn drassig. Op de verharde paden valt het mee, maar als je de paden tussen de bomen door wilt nemen, wil je niet op je witte stoffen gympen lopen ;-).
 • Diep in de polder is het over het algemeen wat rustiger dan in het begin (zoals bij het Klauterwoud). Rijd dus met je fiets eens helemaal naar achteren (tot voorbij het clubhuis de Bommeer), en maak dan een mooi rondje langs de vlieten (aanrader!).
 • Ook met kinderen biedt de Broekpolder superveel mogelijkheden, niet alleen in het Klauterwoud. Laatst zijn we zoals het punt hiervoor een rondje ‘achterlangs’ geweest, en dan kom je een aantal mooie uitkijkpunten (zoals ‘Het balkon’ en ‘De tribune’) tegen, waar de kinderen het heerlijk vinden om te spelen.
 • Voor mountainbikers is het goed om te weten dat op het moment van het schrijven van dit blog (februari 2021) een aantal punten de MTB-route is afgesloten, maar hier worden omleidingen aangegeven.

Ga je met mij mee?

Je bent van harte welkom om een keer met me mee te gaan. Hiervoor heb ik 2 verschillende diensten:

Wandelcoaching en de Buitentraining waarbij we wandelen combineren met een Pilates work-out.

Laat het me weten als je interesse hebt!

Interessante blogs om verder te lezen:

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: