Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

Mindfulness in de praktijk

“Ik kan niet mediteren”. Ik hoor het vele mensen zeggen, en om eerlijk te zeggen lukt het mij vaak ook niet! Gelukkig hoef je niet per se te mediteren om mindful bezig te zijn. Je kunt ook proberen om eens je focus op 1 ding te richten en dat met je volle aandacht te doen. Je zult merken dat het je rust geeft!

Schuiven en stickeren

Hoe ik dat doe? Ik vind het heerlijk om mijn voorraadkast in de keuken te herorganiseren. Ik ben van nature een impulsief en soms chaotisch persoon, en juist daarom kan ik ontzettend gelukkig worden van structuur (op de schaarse momenten dat dat voorkomt ;-)). 1 keer in de zo veel tijd trek ik al mijn voorraadbakjes uit de kast en ga ik deze bijvullen en herorganiseren. Lekker schuiven, stickeren, kast even schoonmaken en alles weer ordelijk terugzetten. Ik ben er ontzettend druk mee, maar dan ook alleen met dat ene ding. En niet met mijn to-do list of boodschappenlijst. Mijn hoofd is na afloop heerlijk leeg, en ik ben nog trots op mezelf ook.

mindfulness in de praktijk voorraad

Alternatieve vormen van mindfulness

Maar ik hoor ook hele andere vormen van niet voor de hand liggende mindfulness. Een ‘kleurboek voor volwassenen’ bijvoorbeeld, helemaal opgaan in je favoriete muziek (barokmuziek werkt wetenschappelijk gezien helemaal top) of vogelen in de natuur. Laat dus het idee dat je moet mediteren los, want als je het moet lukt het al helemaal niet. Succes!

Interessante blogs om verder te lezen

 

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: