Sterker door de storm

Coaching bij chronische klachten 

systemisch coach tessa stolze
Tessa Stolze

tessa@mindfulmotionstudio.nl
06 – 4324 8043

De kracht van het delen: terugblik trainingsdag Acceptatie

Je bedenkt het, je plant het, je promoot het. Vanuit passie, de missie om mensen te helpen een fijner leven te leiden. Samen met een net zo gepassioneerde collega. Er melden zich mensen aan. De dag komt dichterbij.

training acceptatie act

En dan is het zover. Op een zonnige dag in mei kwamen acht mensen bij elkaar op zoek naar een lichter leven. Allemaal wilden ze een dappere stap zetten in hun acceptatieproces rondom hun chronische ziekte en/of pijn. Met het doel om op een prachtig landgoed van alles los te laten: patronen, gewoontes, gedachten die hen niet meer dienen. Overtuigingen, rollen en maskers die tussen hen en hun dromen in stonden.

Krachtige kwetsbaarheid

Hoe goed je iets ook voorbereidt, meestal pakt het anders uit. Ja, wij waren goed, maar onze deelnemers waren nog beter. Het uitwisselen van verhalen en ervaringen bleek een belangrijke bron van inzichten, herkenning en troost. Hun krachtige kwetsbaarheid ontroerde ons. Alle aangereikte tools werden aangepakt en als het ware vermenigvuldigd.

training acceptatie papier wegduwen

De les: alles loopt altijd anders dan gepland. Maar zeker niet altijd slechter. Soms blijkt het gewoon een echt goed idee en ontstaat er een synergie die het boven zichzelf uit laat stijgen. De evaluaties na afloop waren prachtig, dat voelt goed. Maar veel meer nog is er de voldoening dat er écht iets gebeurd is. Dat we allemaal – coaches incluis – anders naar huis zijn gegaan dan we daar aankwamen.

Dat is transformatie.

Het was een magische dag. Met heel veel dank aan mijn co-trainer en partner-in-crime Elda Dorren. En Chris en Esther voor het openstellen van hun hart, huis en tuin. Maar bovenal alle deelnemers voor hun openheid, kwetsbaarheid en energie. Hopelijk brengt de zachtheid naar jezelf, die jullie ervaren hebben, je de komende maanden nog verder!

Wil jij ook aan de slag met acceptatie? Kijk dan eens bij mijn Acceptance & Commitment Therapy coachtraject.

Ps. En als afsluiter wil ik alle lieve mensen die zo met me meeleefden en me succes hebben gewenst ook nog bedanken. Ik voelde me soms schuldig dat ik de afgelopen weken/maanden ik behoorlijk heb gespamd over dit event. Maar jullie steun deed me supergoed! Het was een prachtige ervaring die smaakt naar meer. Op naar de volgende groepstraining in het groen!

training acceptatie kracht van het delen

Interessante blogs om verder te lezen

Maak een stap naar een betekenisvol leven

Kom met me in contact om kennis te maken
Ook interessant: